Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robin, 21, sänder live i smink – dödshotas

"Jag har fått höra att jag är ett djur, att jag inte är värd att leva"
Robin Karlsson, 21.
Foto: Privat
Men att livesända i tjejgrupper är inte helt frivilligt, säger han. ”Jag har märkt att jag inte kan livea i andra grupper”, säger Robin Karlsson.
När Robin Karlsson var liten brukade han ha på sig sin mammas klackskor och systerns smink och gå ut. Då var han åtta år. Han fick göra som han ville, säger han.
Foto: Privat
Foto: Privat

Robin Karlsson, 21, vill inspirera unga att vara sig själva.

Han blir kallad förebild – samtidigt som han hotas till livet.

– Jag har fått höra att jag är ett djur, att jag inte är värd att leva. Men jag brukar säga att jag inte ska låta huvudet falla ned, för då kommer min kristallkrona också åka ned, säger han.

När Robin Karlsson, som kommer från Färgelanda, var barn brukade han sminka sig och ta på sig mammas klackskor när han skulle gå ut.

Nu är han 21 år och känd från tv efter att en expojkvän bjöd ut honom i ”Hemliga beundrare”. Han har tusentals följare på sociala medier och sänder live i stora tjejgrupper på Facebook som Girltalk-SWE och Pink Room.

Det är ofta allvarliga samtal, om att våga vara sig själv och ensamhet. Robin brukar fråga sina yngre följare om de hälsat på de barn som är utanför i skolan.

– Jag försöker få dem att prata och berätta, att det är jätteviktigt att vi visar att vi älskar dig, oavsett vem du är, säger han.

”Sen kände jag: Vad håller jag på med?”

En del ifrågasätter varför han sänder live i grupper som är för kvinnor och när Robin har sminkat sig och bär peruk är det många som undrar ”vad han är”.

– Folk brukar fråga vad jag heter när jag är ”drag”. Jag brukar säga att jag heter Robin, jag är en människa.

– Till en början blev jag helt rabiat. Sen kände jag: Vad håller jag på med? Det blev så mycket dubbelmoral, jag sa att de fick fråga vad man vill och sen var jag otrevlig när de ställde en rak fråga. Nu har jag lärt mig att det är ingen fara. De får fråga – för de är nyfikna. Det finns bra svar, inga dumma frågor.

Kan inte livesända i andra grupper

Han har testat livesända i andra grupper, men flera gånger har han blivit hotad av män. Han har kallats ”bögjävel” som ”inte är värd att leva”. Folk har skrivit att han borde bli mördad.

– Vissa stunder kan vara hemska, skitjobbiga. Jag känner att jag drar nu, jag orkar inte mer. Men då brukar jag tänka på alla jag hjälpt – även om det bara är några personer på ett år, säger Robin och fortsätter:

– Och det är ju det jag vill. Jag vill hjälpa andra att må bättre, och ha roligare.


Se också:

Sky Söderberg erkände för sig själv att han var transexuell under ett möte med sin psykolog.