Foto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander

Ritva, 47, jobbar på Saab: Känns oerhört tungt

Publicerad
Uppdaterad
Ritva Nikka har jobbat på Saab i 25 år.
På fredagen kom beslutet: GM lägger ner företaget.
- Det känns oerhört tung, säger Ritva till Expressen.se.
Ritva Nikka, 47, har jobbat på Saab i Trollhättan i mer än halva sitt liv. För 25 år sedan började Ritva på företaget, de senaste åren på kvalitetsavdelningen.
I dag fredag kom beslutet att GM lägger ner Saab.
– Då är man arbetslös då, är hennes första reaktion.


"En epok går i graven"

Ritva har när Expressen.se når henne ännu inte talat med arbetsledningen.
– Det känns oerhört tungt. Det är en så säker och fin bil. Det är en epok som går i graven, säger Ritva till Expressen.se.
Ritva har hela tiden trott att det skulle ordna sig på något sätt. Och trots fredagens dystra besked hoppas hon fortfarande att det finns en chans att Saab lever vidare.
– Jag hoppas det, jag hoppas verkligen det, säger Ritva.
Ritva vet samtidigt att hon inte är ensam.
– Det drabbar hela Västsverige, inte bara vi på Saab utan även alla underleverantörer.

DISKUTERA ALLT OM SAAB-BESKEDET HÄR!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER