Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två anhållna – flicka misstänkt kidnappad

En flicka i tioårsåldern har försvunnit i Bohuslän
Foto: Google maps

En flicka i tioårsåldern har försvunnit från sitt boende i Bohuslän – polisen misstänker att hon kidnappats och utreder om hon har förts ut ur landet.

Två personer i flickans närhet har anhållits.

– Vi har inte hört dem, men hoppas få hit dem under dagen, säger Sten-Rune Timmersjö, chef över polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

En flicka i tioårsåldern har sedan i tisdags kväll varit försvunnen från där hon bor i Bohuslän. Polisen misstänker att hon blivit bortförd och försvinnandet rubriceras som misstänkt människorov.

Flickan tros ha försvunnit i ett fordon, så som en bil eller en buss.  

– Vi vet inte exakt vad det är som hänt, men vi håller på att undersöka var hon tagit vägen. Vi kan inte säga så mycket mer än att vi kollar telefonlistor och övervakningsfilmer bland annat, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Rikslarm utfärdat

Ett rikslarm är utfärdat efter flickan.

– Vi vet bara att hon frivilligt har lämnat hemmet för att möta någon som hon åker med. Hon har inte med våld blivit förd från hemmet. Vi vet inte om hon har lämnat med bil, eller om hon har tagit bussen. Vi vet inte hur hon kommit därifrån, säger kommissarie Annette Timm Preinfalk till Bohusläningen.

Det finns en risk att flickan förts ut ur landet, uppger polisen.

– Vi tittar på det också, det kan vi inte säga säkert men det ligger i farans riktning, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Två personer anhållna

Enligt uppgift till GT har polisen en teori om att minst en av föräldrarna är inblandade i flickans försvinnande och velat föra henne ut ur landet. Till P4 Väst säger kommissarien Annette Timm Preinfalk:

– Vi vet inte vad som har hänt men vi undersöker om någon av föräldrarna kan ha hämtat henne.

Under torsdagskvällen anhölls två personer i flickans närhet i ärendet, uppger Sten-Rune Timmersjö.

– Det sitter två personer anhållna. De är nere i Göteborg. Vi har inte hört dem, utan hoppas få hit dem under dagen, säger han.

Är flickan internationellt efterlyst?

– Det är jag osäker på. Hon borde vara det, säger Sten-Rune Timmersjö och utvecklar med att om hon inte är det så kommer hon bli det inom kort.

Flickans två syskon ska även de ha försvunnit från hemmet där de vistats, uppger P4 Väst.

Polisen har utfärdat ett rikslarm efter flickans försvinnande