Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Riksdagskvinna kolliderade med buss – misstänks för brott

Sara Heikkinen Breitholtz krockade med en buss i december – så här rapporterade Expressen/GT om händelsen då.
Riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S).
Foto: RIKSDAGEN
Foto: ANDERS YLANDER

Riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S) kolliderade i vintras med en buss i linjetrafik i Kungsbacka.

Sedan dess har hon utretts för brott i samband med olyckan – och provsvar har visat att hon hade narkotikaklassad medicin i blodet vid tillfället.

Nu bekräftar åklagare Anders Jakobsson att S-politikern har delgivits misstanke om brott.

– Det stämmer, säger han.

Det var i december i fjol som den socialdemoratiska riksdagskvinnan Sara Heikkinen Breitholtz kolliderade med en buss i linjetrafik på Onsalavägen i Kungsbacka. Olyckan föranledde en polisutredning.

Nu meddelar åklagare Anders Jakobsson, som leder utredningen, att han har förhört politikern och att hon också har blivit delgiven misstanke om brott i samband med olyckan. Något som P4 Halland var först med att rapportera.

– Jag vill inte gå in på vilken rubricering det handlar om, säger Jakobsson och påpekar att det är ett rutinförfarande för att kunna driva utredningen vidare.

Egna förklaringen: Smärta

Anders Jakobsson har tidigare meddelat att de prover Heikkinen Breitholtz lämnat efter olyckan visade att hon ätit tabletter i form av medicin som delvis är narkotikaklassade.

– Det är ju det här provsvaret som givit vid handen att jag var tvungen att höra henne och gå vidare, säger åklagaren.

Sara Heikkinen Breitholtz har tidigare berättat för P4 Halland att förklaringen till krocken är en smärtsam endometrios som hon äter starka receptbelagda värktabletter för. 

– Det är ett otroligt svårt smärttillstånd som jag lever i. Jag kommer liksom inte ihåg en dag utan smärta i mitt vuxna liv. Så i vissa perioder så får jag mediciner, sa hon då. 

GT har sökt Heikkinen Breitholtz.