Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Richards hjälteinsats när dottern ofredades

Richard Hoffman är förtvivlad och uppgiven på att någon gjort det här mot hans dotter. Foto: Privat
En man i 30-årsåldern hade klivit in i damernas duschrum och ställt sig bredvid flickorna. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Shutterstock

När Richard stod och väntade på sin dotter på badhuset i Arvika så kom hon plötsligt springandes – ledsen och förskräckt. En man hade gått in i duschrummet och iakttagit henne och kompisarna.

– Jag rusade ut direkt och följde efter honom, säger Richard.

Det var i torsdags som Richard Hoffman stod och väntade på sin dotter i simhallen i Arvika.

Dottern, elva år gammal, som varit på simträning med sina kompisar var förskräckt när hon mötte pappa Richard. 

En man i 30-årsåldern hade klivit in i damernas duschrum och ställt sig bredvid flickorna som var 8-13 år gamla. 

– Han hade ställt sig bredvid dem i duschen och stod där och tittade. En av flickorna fick panik och kunde inte röra sig. Två sprang mot entrén och larmade personalen, säger Richard Hoffman, som tidigare pratat med Arvika Nyheter

"Du ska med mig!"

Personalen hade sagt åt mannen att han var tvungen att lämna duschrummet, men när flickorna kom ut till entrén var han fortfarande kvar inne i simhallen.

– Jag sa åt personalen att de måste ringa polisen och få fast honom. Jag hade väl såna känslor som en pappa får när det gäller ens barn, säger Richard Hoffman. 

Richard bad flickorna att berätta hur mannen såg ut och efter en kort stund kom mannen gående med två andra män. De tog sig snabbt ut ur hallen och Richard följde efter – och kom ikapp.

– Jag sa åt honom som flickorna hade pekat ut att: Du ska med mig! Han gjorde inget motstånd utan följde bara med.

Ett rådigt ingripande

Polisen kom till platsen och grep mannen, misstänkt för sexuellt ofredande. Misstanken kvarstår men mannen släpptes senare på fri fot. 

– Det är fruktansvärt att de inte kan stå tryggt i kvinnornas omklädningsrum. Jag var så arg att jag skakade flera timmar efter, säger Richard. 

Polisen tycker att Richards agerande var helt rätt. 

– Det är ett rådigt ingripande. Det är bra att det fanns vittnen och att polisen kunde få tag den här mannen. Misstanken kvarstår men han är släppt, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl på Polisen i Värmland.