REKORDKÖER. Många vill in till Retrospelsmässan på Eriksbergshallen på lördagen. Foto: Bjorn Johansson
REKORDKÖER. Många vill in till Retrospelsmässan på Eriksbergshallen på lördagen. Foto: Bjorn Johansson

Retrospelsmässan drar rekordbesökare

Publicerad

Den fjärde Retrospelsmässan slog på lördagen besöksrekord redan vid 14-tiden.

Köerna har ringlat långa utanför Eriksbergshallen.

– Vi ser det här mer som en kulturgärning på något sätt, att främja spelkulturen med vår mässa, säger Markus Swerlander, pressansvarig.

Köerna utanför Eriksbergshallen är på lördagen långa. Många väntar på att få komma in på Retrospelsmässan.

– Det har varit kö hela dagen, jag skulle gissa på att det blir mellan 3000 och 4000 besökare innan dagen är slut. Jag har gått runt och prata med folk i köerna. Många har väntat och sett fram emot mässan väldigt länge och de har varit väldigt tålmodiga, många har väntat i två timmar, Markus Swerlander, pressansvarig.

Förra året hade mässan besöksrekord, då kom upp emot 2000 personer. Vid 14-tiden på lördagen hade den siffran redan passerats.

Trodde ni att det skulle bli ett så stort intresse?

– Både ja och nej. Det är fjärde mässan och vi har haft problem varje år med att det kommit mycket folk och det blivit långa köer. I år gjorde vi det i Eriksbergshallen för att vi trodde att vi skulle komma undan köproblematiken eftersom den kan ta så mycket mer folk, men nu har det kommit ännu mer folk än vi hoppats på, säger Markus Swerlander.

Kanske Svenska mässan

Och kanske kommer mässan att växa till sig ytterligare nästa år.

– Det är svårt att hitta en bra lokal, det finns egentligen bara en större och det är Svenska mässan. Så vi får se hur vi gör nästa år, om vi gör det i år och om vi tar oss till större lokaler. Det är kul att det är så stort intresse, säger Markus Swerlander.

Vad är det som lockar?

– Tv-spel och spel i allmänhet är ganska populärt. I vårt fall är det retrospel, det spelar mycket på nostalgin och det är en skön känsla som många tycker är roligt, säger Markus Swerlander.

Han betonar att det finns mycket mer än spel på mässan, spelkonst till exempel.

– Vi ser det här mer som en kulturgärning på något sätt, att främja spelkulturen med vår mässa. Vi försöker samla så mycket som möjligt som har med spel att göra med ett och samma tak, säger Markus Swerlander.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER