Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Retrospelsmässan drar rekordbesökare

REKORDKÖER. Många vill in till Retrospelsmässan på Eriksbergshallen på lördagen. Foto: Bjorn Johansson

Den fjärde Retrospelsmässan slog på lördagen besöksrekord redan vid 14-tiden.

Köerna har ringlat långa utanför Eriksbergshallen.

– Vi ser det här mer som en kulturgärning på något sätt, att främja spelkulturen med vår mässa, säger Markus Swerlander, pressansvarig.

Köerna utanför Eriksbergshallen är på lördagen långa. Många väntar på att få komma in på Retrospelsmässan.

– Det har varit kö hela dagen, jag skulle gissa på att det blir mellan 3000 och 4000 besökare innan dagen är slut. Jag har gått runt och prata med folk i köerna. Många har väntat och sett fram emot mässan väldigt länge och de har varit väldigt tålmodiga, många har väntat i två timmar, Markus Swerlander, pressansvarig.

Förra året hade mässan besöksrekord, då kom upp emot 2000 personer. Vid 14-tiden på lördagen hade den siffran redan passerats.

Trodde ni att det skulle bli ett så stort intresse?

– Både ja och nej. Det är fjärde mässan och vi har haft problem varje år med att det kommit mycket folk och det blivit långa köer. I år gjorde vi det i Eriksbergshallen för att vi trodde att vi skulle komma undan köproblematiken eftersom den kan ta så mycket mer folk, men nu har det kommit ännu mer folk än vi hoppats på, säger Markus Swerlander.

Kanske Svenska mässan

Och kanske kommer mässan att växa till sig ytterligare nästa år.

– Det är svårt att hitta en bra lokal, det finns egentligen bara en större och det är Svenska mässan. Så vi får se hur vi gör nästa år, om vi gör det i år och om vi tar oss till större lokaler. Det är kul att det är så stort intresse, säger Markus Swerlander.

Vad är det som lockar?

– Tv-spel och spel i allmänhet är ganska populärt. I vårt fall är det retrospel, det spelar mycket på nostalgin och det är en skön känsla som många tycker är roligt, säger Markus Swerlander.

Han betonar att det finns mycket mer än spel på mässan, spelkonst till exempel.

– Vi ser det här mer som en kulturgärning på något sätt, att främja spelkulturen med vår mässa. Vi försöker samla så mycket som möjligt som har med spel att göra med ett och samma tak, säger Markus Swerlander.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!