En man misstänks ha mördats på en restaurang i Nässjö. Foto: MIKAEL FRITZON/TTEn man misstänks ha mördats på en restaurang i Nässjö. Foto: MIKAEL FRITZON/TT
En man misstänks ha mördats på en restaurang i Nässjö. Foto: MIKAEL FRITZON/TT
Polisen spärrade av ett stort område utanför restaurangen efter det misstänkta mordet. Foto: MIKAEL FRITZON/TTPolisen spärrade av ett stort område utanför restaurangen efter det misstänkta mordet. Foto: MIKAEL FRITZON/TT
Polisen spärrade av ett stort område utanför restaurangen efter det misstänkta mordet. Foto: MIKAEL FRITZON/TT

Restaurangmord skakar om staden

Publicerad

Mannen i 45-årsåldern misstänks ha begått ett mord på en restaurang i Nässjö – sedan greps han i sitt hem.

Enligt advokaten Mikael Svegfors finns det inget svar på hur han ställer sig till misstankarna.

– Han mår så fruktansvärt dåligt, säger advokaten.

– Allt känns olustigt, säger en av flera boende i området som Jönköpings-Posten pratat med. 

Brottsplatsen: En restaurang i centrala Nässjö.

Brottet: Ett misstänkt mord tidigt på onsdagseftermiddagen.

Anhållen: En man i 45-årsåldern.

– Vi har en misstänkt anhållen och åklagaren verkar säker på sin sak, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Jönköping, till SVT Nyheter Jönköping.

Greps i sin bostad

Det var åklagaren Klas Hellgren, som inte längre är inkopplad i fallet, som fattade beslutet att anhålla den misstänkte mördaren senare på eftermiddagen.

– I och med att jag kunde anhålla honom har det hållits ett väldigt kort förhör där man berättar för den misstänkte varför han är gripen. Och så vill man ha en kort inställning till brottet. Den vill jag inte nämna för dig, säger Klas Hellgren.

Polisen säger att du verkade säker på din sak. Är ni så säkra på att ni har rätt person?

– Det uttalandet får polisen svara för. Vad jag grundat mitt anhållningsbeslut på vill jag inte diskutera i media. Jag kan konstatera att jag har lagt mig på den högre misstankegraden, sannolika skäl. Om det sedan speglar att jag är väldigt säker på mig själv vet jag inte.

Tidningen JP har pratat med flera boende i området som beskriver sin olust inför det som hänt. 

–  Det är inte första gången jag ser våld och sånt här i centrum, om jag säger så. Det känns olustigt. Det går åt fel håll i samhället. Så känns det.

– Det händer en hel del här i Nässjö, men mord är ju inte så vanligt. Det är viktigt att rättvisa skipas, säger en annan person. 

LÄS MER: Man död i knivdåd på restaurang – en man gripen

 

Det var vid 13-tiden på onsdagen som polisen larmades till restaurangen, där en man i 25-årsåldern hittades allvarligt skadad. Enligt Aftonbladet hade han blivit knivhuggen och några timmar senare avled han av sina skador.

Den misstänkte greps snabbt därpå.

– Han blev gripen i sin bostad, säger Klas Hellgren.

Advokaten: "Han mår dåligt"

Enligt Aftonbladet hittades där då också en kniv. På torsdagen fortsätter polisens intensiva arbete för att samla bevis. 

– Vi jobbar ganska brett med mycket utredningsåtgärder. Vi håller förhör och genomför tekniska undersökningar, säger åklagaren Pernilla Törsleff, som tagit över ärendet.

Åklagaren Pernilla Törsleff.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Polisen är förtegen om mannens inställning. Enligt advokaten Mikael Svegfors är den oklar.

– Min klient mår så fruktansvärt dåligt, så det finns inget svar på den fråga du ställde. Den om hans inställning. Det har inte varit möjligt att hålla ett så strukturerat förhör ännu, säger Mikael Svegfors.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER