Restaurangbåten La Sombrita tar in vatten. Foto: Jonathan BerntssonRestaurangbåten La Sombrita tar in vatten. Foto: Jonathan Berntsson
Restaurangbåten La Sombrita tar in vatten. Foto: Jonathan Berntsson
Polis och räddningstjänst är på plats för att få kontroll över situationen. Foto: Jonathan BerntssonPolis och räddningstjänst är på plats för att få kontroll över situationen. Foto: Jonathan Berntsson
Polis och räddningstjänst är på plats för att få kontroll över situationen. Foto: Jonathan Berntsson
– Båten har fått slagsida och tar in vatten, säger en brandman. Foto: Jonathan Berntsson– Båten har fått slagsida och tar in vatten, säger en brandman. Foto: Jonathan Berntsson
– Båten har fått slagsida och tar in vatten, säger en brandman. Foto: Jonathan Berntsson
Räddningstjänsten försöker göra en provisorisk tätning och pumpa ut vatten. Foto: Jonathan BerntssonRäddningstjänsten försöker göra en provisorisk tätning och pumpa ut vatten. Foto: Jonathan Berntsson
Räddningstjänsten försöker göra en provisorisk tätning och pumpa ut vatten. Foto: Jonathan Berntsson
Anledningen till dramatiken är att is trycker på utifrån. Foto: Jonathan BerntssonAnledningen till dramatiken är att is trycker på utifrån. Foto: Jonathan Berntsson
Anledningen till dramatiken är att is trycker på utifrån. Foto: Jonathan Berntsson
Foto: Jonathan BerntssonFoto: Jonathan Berntsson
 Foto: Jonathan Berntsson
Foto: Jonathan BerntssonFoto: Jonathan Berntsson
 Foto: Jonathan Berntsson

Restaurangbåten håller på att kantra

Publicerad

Restaurangbåten La Sombrita i centrala Göteborg håller på att kantra. Räddningstjänst är på plats och försöker tömma båten på vatten.

– Vi får se vad som händer, säger en brandman på plats.

Det var restaurangbåtens ägare som larmade räddningstjänst på lördagsförmiddagen – efter att ha upptäckt att båten tog in vatten och höll på att kantra.

– Det är is som trycker på utifrån, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

– Vi försöker göra en provisorisk tätning och pumpa ut vatten.

200 gäster fick evakueras

En brandman som är på plats och jobbar med båten säger:

– Båten har fått slagsida och tar in vatten. Den står på botten, så det är ingen risk att den välter. Vi får tömma den på vatten och se vad som händer.

Det är inte första gången båten i fråga kantrar.

2012, när båten hette Styrbord Babord, fick 200 gäster evakueras när båten började ta in vatten mitt under krognatten.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER