Resenärer evakuerade efter dubbla tågstopp

Publicerad

Två olika tåg på sträckan mellan Skövde och Falköping på västra stambanan har drabbats av fordonsfel. 

Först fick ett tåg från Västtrafik stopp – bakom det fastnade ett SJ-tåg.

– Det skulle backa tillbaka till närmsta plattform, men då gick även vårt tåg sönder, säger Annie Edwards, presskommunikatör på SJ.

Evakueringen av passagerarna, som suttit fast i över två timmar, pågår då alla passagerare inte fick plats på det första ersättningståget.

Under tiden är det enkelspårstrafik på sträckan, vilket leder till förseningar. Det finns ingen prognos på hur länge stoppet varar, just nu väntar man på hjälplok som kan bogsera bort de som står stilla.

– Det ena är ett SJ-tåg på väg från Göteborg till Stockholm, det andra ett Västtrafiktåg som kör Nässjö–Falköping–Skövde, säger Ulrika Nilsson-Lokrantz, presstalesperson vid Trafikverket.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER