TV4-reporterns blunder blev tisdagens superviral. Foto: SKÄRMDUMP FACEBOOKTV4-reporterns blunder blev tisdagens superviral. Foto: SKÄRMDUMP FACEBOOK
TV4-reporterns blunder blev tisdagens superviral.  Foto: SKÄRMDUMP FACEBOOK
Nyhetsmorgons Tilde de Paula och Peter Jihde skrattade gott åt kollegans tabbe. Foto: TV4Nyhetsmorgons Tilde de Paula och Peter Jihde skrattade gott åt kollegans tabbe. Foto: TV4
Nyhetsmorgons Tilde de Paula och Peter Jihde skrattade gott åt kollegans tabbe.  Foto: TV4

Reportern om missen i live-tv: "Är ju hemskt"

Publicerad

Han var upphovsman till tisdagens stora viral när han i direktsändning sa att spårvagnstrafiken stod helt stilla exakt samtidigt som en spårvagn passerade bakom ryggen på honom.

Här är TV4-reportern Bo Carlssons egna ord om blundern.

– Det är ju hemskt att det kan bli så där, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Till GT avböjde TV4:s riksreporter Bo Carlsson att kommentera den direktsända tabben som under tisdagen lockade tusentals människor till skratt.

Men i TV4:s Nyhetsmorgon valde han på onsdagsmorgonen att slutligen öppna upp om händelsen:

– Under en livesändning så kan ju verkligen allting hända och slumpen gjorde att det var den första spårvagnen som råkade rulla förbi mig där under morgontimmarna där, säger han i programmet och fortsätter:

– Det blev en viss form av komisk effekt och jag får bjuda för det och har all förståelse för att detta har blivit en stor snackis.

"Nästan chockerande"

Programledaren Tilde de Paula undrar sedan hur Bo Carlsson känner inför den stora spridning som klippet fått.

– Det är ju nästan chockerande, jag har ju gjort mellan 4 000 och 5 000 tv-inslag och livesändningar men detta slår nog alla rekord när det gäller reaktioner alltså, svarar Bo Carlsson.

De reaktioner som nått honom har i huvudsak varit positiva:

– Alla är glada och tycker att det är skoj med lite glimten i ögat ibland. Att det i den tunga nyhetsrapporteringen också kan hända såna här saker, det piggar upp kan man säga.

På frågan om spårvagnarna rullar i Göteborg under onsdagen så tar dock reportern det säkra före det osäkra.

– Jag cyklade faktiskt till jobbet i dag, säger han i Nyhetsmorgon.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER