Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt sju gånger mot lagen – får ny tjänst

Olof Stigert på Gamlestadsskolan utredes tidigare för att ha anställt släktingar.
Olof Stigert.Foto: PER WAHLBERG / IBL
Kristina Perem, HR-chef vid grundskoleförvaltningen i Göteborgs stad.Foto: Göteborgs stad / Göteborgs stad
Gamlestadsskolan.Foto: Wikipedia / Wikipedia

Minst sju gånger bröt Gamlestadsskolans rektor Olof Stigert mot kommunallagen, då han anställde sina egna släktingar. 

Nu tvingas han bort som rektor för andra gången på sju år.

Men han kan snart se fram emot en ny rektorstjänst i staden.

– Jag är nöjd och tillfreds med det, säger Olof Stigert om överenskommelsen

I september kunde GT avslöja att Gamlestadsskolans rektor Olof Stigert anställt inte en, inte två, utan tre nära släktingar på den egna skolan.

Det rörde sig bland annat om en svärson och svärdotter som han undertecknat flera anställningsavtal för. 

En tredje släkting hade fått både sin anställning och sin lön genom Olof Stigert.

– Jag har inte upplevt det som problematiskt, kommenterade Olof Stigert det hela och menade att det handlade om tillfälligheter att just han skrivit under anställningsavtalen för släktingarna. 

”Måste bryta jävssituationen”

Nu står det klart att Olof Stigert får lämna sin rektorstjänst på Gamlestadsskolan. Den överenskommelsen slöts på ett möte i förra veckan och skolan har redan gått ut med att man utlyst tjänsten.  

– Vi var alla överens om att vi måste bryta jävssituationen på skolan, säger Kristin Perem, HR-chef vid Grundskoleförvaltningen i Göteborg. 

Samtidigt ska Olof Stigert nu erbjudas en ny tjänst i någon annan kommunal skola i Göteborg. Några arbetsrättsliga åtgärder blir det, enligt Kristin Perem, inte tal om. 

Det är andra gången som han tvingas bort från sin rektorstjänst. 2012 tvingades Olof Stigert bort som rektor på kommunala Svenska balettskolan i Göteborg, efter hård kritik från Skolinspektionen och påståenden om kränkningar och en hårdför ton i utbildningen.

Men han fick snart ett nytt jobb inom kommunen, som rektor på Gamlestadsskolan. Kort efter att han inlett sin nya tjänst gjorde han om svärdotterns vikariat till en fast tjänst. Och sedan fortsatte det.

Sju anställningar var jäv

I förra veckan konstaterade kommunens jurister att minst sju anställningar på skolan, där Olof Stigert anställt egna släktingar, utgör jäv i strid mot kommunallagen. 

Totalt var Olof Stigert inblandad i anställningen av fyra släktingar. Många av tjänsterna hade inte heller utannonserats som de ska. 

Kommunens utredning gjordes oberoende av GT:s granskning efter att en anonym anmälan kommit in till stadens whistleblowerfunktion om att Olof Stigert skulle ha favoriserat sina släktingar på själva arbetsplatsen.

– På mötet vi hade i förra veckan var vi överens, både Olofs chef, hans fackliga ombud och Olof själv, att han ska erbjudas en tjänst på en annan skola, säger Kristin Perem. 

Det här är i så fall den tredje rektorstjänsten han får. Hur många chanser kan man få?

– Jag är inte insatt i de situationerna som varit tidigare i Balettskolan. Det här är en annan situation kring jäv som gör att vi behöver bryta det förhållande som finns. Vår bedömning är att Olof är en bra chef och det finns inget som säger att han inte kan fortsätta som rektor men inte på den skolan där han har släktingar anställda.

Kristin Perem, HR-chef Grundskoleförvaltningen i GöteborgFoto: Göteborgs stad / Göteborgs stad

Under hösten har Grundskoleförvaltningen tagit fram ett dokument som ska tydliggöra problematiken med jäv. Det arbetet inleddes redan före avslöjandena om Olof Stigert, sedan andra, liknande situationer uppkommit på en annan skola i Göteborg. 

Sju gånger har han konstaterats vara jävig, brytandes mot kommunallagen, den lag som styr er verksamhet. Räcker inte det som står i kommunallagen, ska inte en chef förstå det?

– Jo, men det förstår han nu. Det är inga tveksamheter om att det har varit jävssituationer och att det inte var lämpligt, det beteendet. Den lösning vi gör nu är att han erbjuds en tjänst på en annan skola.

Men om man som chef inte förstår att man inte ska anställa sina egna släktingar, om man gör sig skyldig till jäv vid sju tillfällen. Är man ändå att betrakta som en bra chef?

– Vi har inte varit tydliga med vad som gäller i jävssituationer, det är vi nu. Vi har ett dokument att luta oss emot på ett annat sätt och det blir tydligare för alla chefer och anställda vad som gäller kring jävssituationer. Vi har inte haft den tydligheten innan. 

Tror inte du att många tycker det är lite konstigt att man som chef inte förstår att man inte ska skriva under anställningsavtal för sina egna släktingar? 

– Nu när vi har det här dokumentet säkerställer vi ju att det inte ska vara några tvetydigheter eller tveksamheter kring det. Vi har inte varit tydliga innan. 

Kommunens jurister konstaterade också att frågan om Olof Stigerts anställningar varit uppe till diskussion tidigare. Det var något år sedan som kommunen undersökte relationerna och eventuellt jäv. Juristerna slår fast att Olof Stigert då inte gav hela bilden i sin redogörelse av situationen. Samtidigt underkändes noggrannheten i förvaltningens undersökning. 

Enligt Kristin Perem påverkar inte uppgifterna om att rektorn ska ha underlåtit att ge hela bilden av problemen förtroendet för honom. 

– Vi har fortsatt förtroende för honom som rektor.

Är det inte ett problem att en chef vid en granskning som kommunen genomför inte ger all information om de jävsförhållanden som han varit del i?

– Jo, det är det. Men när den informationen var, var vi mitt inne i en omorganisation. Det var sommar och semestertider. Vi som arbetsgivare tog inte tag i frågan tillräckligt och utredde informationen vidare. 

Det här är en chef inom staden som nu får en tredje chans på en ny chefsposition. Om det hade varit en vanlig medarbetare, hade den personen också kunnat räkna med en tredje chans?

– Det är möjligt. Det är utifrån varje situation. Det är svårt att svara på det. Vi behandlar inte chefer och medarbetare olika.

Olof Stigert själv vill inte kommentera det som kommit fram i stadens utredning. 

Tidigare har han sagt att ingen släkting favoriserats eller fått några fördelar genom honom.

Om överenskommelsen om en ny rektorstjänst, säger han:

– Jag är nöjd och tillfreds med det.