Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rekordsommar för GT: Växer med 20 procent

Christer El-Mochantaf, chefredaktör GT.Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN
När man mäter nettoräckvidd, alltså både digitalt och print, når GT 663 000 och GP 378 000.Foto: GT

Västsveriges största nyhetssajt växer så det knakar.

GT.se har aldrig varit större. 

Under sommaren har sidvisningarna ökat med 20 procent mot föregående år – och vi är tre gånger så stora som lokalkonkurrenten Göteborgs-Posten. 

Aldrig förr har läsningen på GT:s sajt varit större – under sommaren har sidvisningarna ökat med hela 20 procent och är nu högre än vad den varit någonsin tidigare – GT.se är klar marknadsledare av de västsvenska nyhetssajterna.

GT:s chefredaktör Christer El-Mochantaf är glad över en stark digital tillväxt i sommar. Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN

– GT befäster sin position som marknadsledare digitalt i sommar och det är otroligt kul, och viktigt, att vi fortsätter växa. Behovet av journalistik är stort och publiken strömmar till, säger GT:s chefredaktör Christer El-Mochantaf.

Når tre gånger så många som GP

Även senaste mätningen från Kantar Sifo, Orvesto konsument 2019:1, som publicerades den 13 juni visar på samma trend. GT är den överlägset största västsvenska nyhetsförmedlaren. GT:s digitala räckvidd ligger, enligt mätningen, på 615 000 läsare per dag medan GP når 201 000. 

När man mäter nettoräckvidd, alltså både digitalt och print, når GT 663 000 och GP 378 000.

Flest nya läsare i mobilappen

Allra mest växer GT i mobilappen, som finns att ladda hem både för Android och Iphone.

GT var mediepartner under Gothenburg Culture Festival och hade bland annat festivalprogrammet i appen. Det var en av anledningarna till att appnedladdningarna ökade med omkring 400 procent den veckan.

Lotta Engberg intervjuades på GT:s scen av chefredaktör Christer El-Mochantaf under Gothenburg Culture festival.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Glenn Hysén och hans blivande fru Camilla Lendott gästade GT:s scen under Gothenburg Culture festival.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

– Läsarnas och tittarnas respons är ett kvitto. GT är och ska fortsatt vara bäst på granskningar och avslöjanden i Göteborg, snabbast på att leverera nyheter och ha mest initierad sportbevakning och samhällsjournalistik. Alltsammans med samma bekanta tilltal och glimten i ögat som våra läsare och tittare gillar, säger El-Mochantaf. 

Användaren Tobias: ”Man kan klicka sig in direkt”

Tobias Johannisson, 30, från Varberg är en av många som använder GT:s app.

– Det är smidigt att komma in på sidan på ett klick. Det bästa är att man får pushnotiser så man kan klicka in sig direkt! Jag tycker det blir mycket bättre format också än om man läser på hemsidan, säger han.

Tobias Johannisson, 30, jobbar som försäljningschef i Varberg. Han tycker att GT:s nyhetsapps pushnotiser är ett smidigt sätt att ta del av de senaste västsvenska nyheterna på.Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN

Louise Johannisson, 27, bor också hon i Varberg. För henne är användarvänligheten viktig.

– Man får nyheterna direkt i mobilen, den är smidig och lätt att använda, säger hon.

Läraren Louise Johannisson, 27, från Varberg, tycker att användarvänligheten i GT:s nyhetsapp är bra.Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN

Satsar på Instagram

GT har även satsat på publicering av snabba nyheter på Instagram för att bredda sin målgrupp, samt utökat sin lokala nöjesbevakning och gjort en nysatsning på sport. 

Studio GT med Markus Wulcan och Lovisa Waldeck.

Sedan 2,5 år tillbaka sänder vi tv-magasinet Studio GT sport med programledaren Lovisa Waldeck där våra lokala profiler, som Markus Wulcan och Oskar Lindwall, ger sina analyser kring IFK Göteborg och Frölunda. GT är även på plats och gör live-tv på de största västsvenska nyhetshändelserna.

Snabb och relevant förmedling av händelsenyheter på sajten och i webb-tv, tillsammans med den lokala granskande journalistiken, kommer fortsatt vara GT:s huvudsakliga fokus.

– Vill man veta vad som händer i Västsverige är det GT man går till. Att vi från redan höga nivåer växer så kraftigt i sommar betyder att det fortfarande finns många som upptäcker det, säger Christer El-Mochantaf.

Så har GT.se växt sommar för sommar

2017: +13,78 %

2018: +3,60 %

2019: +19,52%