Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regnkaos – väg rasade efter översvämning

Det kan bli en del snö och blåst de närmaste dagarna.

Delar av Värmland är översvämmat till följd av den senaste tidens ihållande regn.

Ett flertal vägar är avstängda.

Bland annat väg 827 mellan Bergmossen och Storbron som rasat, rapporterar SVT Värmland.

Det är ihållande regn de senaste veckorna som mättat markerna, vilket gör att regnvattnet inte rinner undan som normalt. Just nu är tre vägar i Värmland avstängda till följd av översvämningar, enligt Trafikverkets hemsida.

Det handlar om:

Väg 614 från Bergerud till Ivarsbyn båda riktningarna. Vägen är helt översvämmad och det finns ingen prognos på när den åter kan vara framkomlig.

Väg 668 från Värmskogs kyrka till Malsjö kvarn har vatten över vägbanan i båda riktningarna. Här hoppas man kunna öppna i eftermiddag.

Också väg 957 från Fastnäs till Björby har vatten över vägbanan.

Väg har rasat

Men värst drabbad verkar väg 827 drabbats. Det är en vägtrumma som blivit överfylld av vatten vilket fått till följd att delar av vägen rasat.

 – Det är blött men trumman verkar vara hel så vi fyller upp med lite bergskross så får vi ta en närmare titt när vattnet sjunkit undan lite, säger grävmaskinisten Fredrik Reinestrand som är på plats för att laga raset till SVT Värmland.

SMHI har utfärdat en varning för fortsatt höga flöden i delar av Värmland och Västra Götaland som sträcker sig in en bit in i den här veckan. I Värmland handlar det om den sydvästra delen och i Västra Götaland gäller varningen nordvästra Dalsland.

Här är de största problemen på vägarna 2193 och 2194 i trakterna av Håbol kyrka.

SMHI skriver i sina varningar att det är pågående höga vattenflöden som väntas kulminera i dag måndag. Men de höga flödena gör att man beräknar att det kommer att vara fortsatta problem också de närmaste dagarna.

Under helgen drabbades också ett antal villaägare av översvämningar i delar av Värmland.