Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regn och rusk – då kan solen komma tillbaka

Per Holmberg om vädret i Sverige de kommande dagarna.
Nästa vecka ser mestadels ut att bli regning, men framåt veckan kan det bli varmare.Foto: Colourbox / Apriori
Semesterfirare får tyvärr räkna med en del regn i början av nästkommande vecka.Foto: LENNART REHNMAN
Högsommarvärmen verkar utebli, även om det alltså kan bli varmare i slutet på nästa vecka.Foto: Jessica Gow / TT / TT NYHETSBYRÅN

Solen kommer – för den som väntar.

Början på nästa vecka förväntas vara regnfylld, men framåt slutet kan det vända.

– Det kommer bli mycket regn och mycket moln. Men det kan bli soligare väder mot slutet av veckan, säger Per Holmberg, meteorolog på väderinstitutet Storm. 

För många västsvenskar är det ömsom blåsigt ömsom soligt under lördagen.

Enligt meteorologen Per Holmberg kommer vädret snart vända – men inte till förmån för semesterfirare med sol i blicken.

– När man tittar under söndagen kommer det vara fortsatt soligt över de norra delarna av Västsverige men moln neråt Halland med fortsatt blåst och friska vindar vid kusten. Sedan ser det ut som att molnigheten ökar under eftermiddagen och kvällen, säger Per Holmberg, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

”Ihållande regn”

Han förklarar att det även finns en liten risk för åska på Skara- och Varaslätten. 

– Under måndagen drar det in en front med molnighet över hela Västra Götaland. Sedan kanske det blir en lite soligare kväll längs Bohuslänskusten. Men sedan kommer front efter front som rör sig in från Atlanten med stora områden med ihållande regn under resten av veckan. Det kommer bli mycket regn och mycket moln, säger Per Holmberg.

Per Holmberg, meteorolog på väderinstitutet Storm.Foto: Privat

Dock kan det förekomma en och annan solig för- eller eftermiddag.

– Det är ostadigt väder. Runt 15-16 grader under dagarna. Men om det blir sol någon eftermiddag kan det bli över 20 grader. Det finns ingen jätterisk för åska eller liknande men det går dock inte att utesluta. Men det finns inga tydliga tecken, säger Per Holmberg.

”Soligare i slutet av veckan”

För de som håller tummarna kan solen titta fram i slutet av nästa vecka.

– Den kan bli lite soligare väder mot slutet av veckan. Det kan bli temperaturer på strax över 20 grader men jag ser i nuläget inga tendenser på om högsommarvärme är på väg, säger Per Holmberg.