Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Regionen skickar sms om vaccinering

Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT

Under onsdagen kommer en kvarts miljon invånare i Västra Götaland få sms med uppmaning om att vaccinera sig mot covid-19.

– Efter 11 oktober minskar antalet vaccinatörer och då blir det inte lika lätta att hitta en tid. Så passa på nu, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge.

Sms-utskicket riktar sig till invånare mellan 16-49 år och kommer att gå ut till såväl vaccinerade som ovaccinerade personer.

– Vi har ingen möjlighet att sortera personer utifrån om de är vaccinerade eller inte och ber om förståelse för det, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen, i ett pressmeddelande.

Drygt 245 000 personer kommer att få sms:et. Budskapet är vikten av att vaccinera sig för att skydda sig mot allvarlig sjukdom. 

– Det är av största vikt att så många som möjligt nu vaccinerar sig. Vi vill påminna om hur lätt det är att boka tid eller hitta en drop-in. Efter 11 oktober minskar antalet vaccinatörer och då blir det inte lika lätta att hitta en tid. Så passa på nu, säger Kristine Rygge.