Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Razzia mot mc-klubb – Bandidos-koppling

Foto: Christian Svensson

Polisen har slagit till mot mc-klubben Bandidos MC Probationary Chapter i Skara, skriver P4 Skaraborg.

– Vi håller på med en operativ insats gällande grovt brott, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson. 

Under fredagsförmiddagen slog polisen i Borås till mot mc-gänget Bandidos MC Probationary Chapter, tidigare Bear Jaws, klubblokaler utanför Skara. 

Klubben ingår i Bandidosmiljön. I somras avancerade de i rang och gick från så kallade prospects till probationary chapter i Bandidos. Avancemanget innebar att de då var ett år ifrån att bli fullvärdiga Bandidos.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson bekräftar det pågående tillslaget: 

– Vi håller på med en operativ insats gällande grovt brott. Men i nuläget kan jag inte kommentera vad vi gör.

Mc-president dömd 

Så sent som i april 2018 dömdes den förre presidenten i klubben och ytterligare fem män med band till Bandidos för narkotikabrott. Den förre presidenten fälldes även för människorov – mindre grovt brott – och försök till två utpressningar, varav en är att anse som grov samt ringa dopingbrott.

Klubblokalen, som polisen genomför ett tillslag mot, ligger väl synligt intill E20 i området Öttum i Vara kommun. 

Enligt köpehandlingarna är tomten 2 312 kvadratmeter och överläts den 1 september 2016 till Bandidos MC Probationary Chapter Skara dåvarande president personligen. Priset: 60 000 kronor.