Rasmus, 10, tillsammans med gammelmorfar Bertil, som precis vunnit en resa för två. Foto: Privat
Rasmus, 10, tillsammans med gammelmorfar Bertil, som precis vunnit en resa för två.  Foto: Privat

Rasmus ger bort resa – till sin gammelmorfar

Publicerad

Rasmus, 10, fick sin dröm uppfylld av Min Stora Dag.

Efter mötet med idolen Alexander Hermansson bestämde han sig att skicka en gåva vidare till sin gammelmorfar Bertil – en resa för två. 

– Det är helt otroligt att de tänker så, att de tänker på en annan och föreslår mig, säger Bertil Sörqvist.  

Det var tur att representanterna från Min Stora Dag, hörde av sig till Bertil Sörqvist, 78, den tredje april istället för den första. Det lät redan för bra för att vara sant. 

– Jag sa att första april redan har varit. Då svarade han att det var därför han ringde nu, säger Bertil Sörqvist. 

Det var efter att hans barnbarn Rasmus, 10, från Fjällbacka hade fått sin dröm uppfylld av Min Stora Dag, som idén föddes hos Rasmus mamma Madeleine, som Strömstads Tidning tidigare skrivit om. 

Rasmus har Giant Nevus, ett stort födelsemärke som täcker stora delar av kroppen och har spenderat många dagar på Sahlgrenska i Göteborg på grund av sjukdomen. 

Fick träffa sin idol 

Via organisationen Min Stora Dag, fick han träffa sin stora idol, TV-profilen Alexander Hermansson. Känd från "Rackartygarna" och även "Let's dance". 

– Det var superhäftigt och vi är så tacksamma att vi fick uppleva det tillsammans med Rasmus. Han har Alex som en stor förebild, säger Madeleine Rönnblom. 

 

LÄS OCKSÅ: Överlevde cancern – fick träffa Pewdiepie 

 

Efter att familjen varit på resan till Malmö såg Madeleine på Facebook att organisationen sökte kandidater till "Skicka vidare", där man kan nominera en person över 65 till en resa. 

Madeleine och Rasmus valde att nominera gammelmorfar Bertil. 

– Jag och Rasmus skickade in på vinst och förlust, säger Madeleine Rönnblom. 

En resa för två 

Den tredje april fick Bertil samtalet som han till en början inte trodde på. Han hade, på grund av Rasmus och Madeleines nominering, precis fått en resa för två till solen.

– Det är helt otroligt att de tänker så, att de tänker på en annan och föreslår mig, säger Bertil Sörqvist.

 

LÄS OCKSÅ: Ellen, 15, fick lyxdag – efter svåra sjukdomen 

 

Organisationens satsning "Skicka vidare" instiftades 2015 och är menat att ge kraft i att kunna skänka bort något, till någon alldeles speciell som har haft det lite tufft. 

– De förslog mig. Jag har ju opererat bägge knäna och en höft och lite andra grejer, säger Bertil Sörqvist. 

Det är inte helt säkert när resan till solen blir av. Nu till våren blir det nog inte, då vill man ju vara hemma. Till hösten tycker Bertil låter bättre. 

– Det var några år sedan vi var ute och reste nu. Det kan bli roligt, säger Bertil Sörqvist. 

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android. 

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER