Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rasmus, 22, räddade pudeln Ella – övermannade schäfer

Rasmus Skottsberg, 22, utförde hjältedåd med risk för att själv bli skadad när han stoppade en schäfer från att bita ihjäl en liten pudel. Foto: Privat
Dvärgpudeln Ella blev attackerad av en schäfer, men räddades och klarade sig med sårskador. Foto: Privat

Rasmus Skottsberg, 22, hörde hjärtskärande skrik och fick se hur en stor schäfer attackerade en pudel.

Utan att tveka kastade han sig in i tumultet och övermannade den ilskna schäfern.

– Vilken hjälte han är. Så modigt gjort. Han räddade livet på vår lilla hund, säger Maria Boberg, matte till pudeln Ella.

Rasmus Skottsberg hade just gått av bussen i Sävedalen när han hörde högljudda, hjärtskärande skrik och hundar som skällde.

När han vände sig om såg han hur en stor aggressiv schäfer gick till attack mot två små pudlar. Det tog ett par sekunder innan han förstod vad som hände, men han var snabbt framme vid hundarna för att ingripa.

– Det var självklart för mig att försöka hjälpa till, säger Rasmus Skottsberg.

Maria Boberg berättar hur hennes make Per hade gått ut med hundarna, de två pudlarna Ella och Vanja. På håll såg han en man komma gående med en schäfer.

Schäfer gick till attack

– Den gjorde utfall och när den gjorde ett andra utfall gick kopplet av, säger Maria Boberg och fortsätter:

– Schäfern kom farande och gav sig rakt på hundarna. Den tuggade vilt i ett anfall mot vår dvärgpudel Ella. Min man försökte sparka och få undan schäfern men den reagerade inte. Den var helt fokuserad på att ta vår hund. 

Maria Boberg berättar om när familjens dvärgpudel attackerades brutalt av en schäfer när maken var ute rastade den. Hon hyllar hjälten Rasmus som grep in och räddade lilla Ella. Foto: Privat

Maken ramlade omkull i tumultet och hamnade en bit ifrån hundarna. Han befarade att det värsta skulle hända när han inte kunde skydda sin hund.

Men när han kom upp på benen fick han se att en för honom okänd ung kille var framme på platsen och tog ett grepp om den ilskna schäfern.

Rasmus Skottsberg berättar hur han kom ner på marken och övermannade hunden.

”Tryckte bort den med full kraft”

– Precis när jag tog tag i schäfern släppte den greppet om den lilla hunden. Innan den hann bita tag igen tryckte jag bort schäfern med full kraft och fick upp pudeln, säger han.

Rasmus konstaterar att hunden ”såg läskig ut” men att han inte tvekade trots att det var stor risk att han själv skulle bli skadad.

– Hade jag blivit biten och fått sy några stygn hade det inte varit hela världen. Det viktiga var att rädda hunden. Det var självklart för mig.

Maria Boberg kallar Rasmus för en riktig vardagshjälte. 

”Är helt underbar”

– Han är helt underbar. Vi har varit hemma hos honom och tackat för hans insats. Det är inte många som skulle våga slänga sig över en rabiat schäfer. Det var jättemodigt gjort. Schäferns ägare stod där chockad och skakade, säger hon.

Lilla Ella klarade sig under omständigheterna bra efter händelsen som inträffade strax före jul. 

– Hon hade ett tjockt vadderat täcke som räddade kroppen. Efteråt hade hon ett jack i örat och bak i rumpan fick hon ett par ordentliga bett.  Såren fick sys hos veterinären. Hon behandlades också med antibiotika, berättar Maria Boberg.

I dag är Ella återställd och mår bra.