Rånet i guldbutiken: Tre män släppta

Publicerad

Två män kommer att begäras häktade under måndagen för guldrånet i Uddevalla.

Samtidigt släpps de tre som misstänks för medhjälp till rånet, skriver Bohusläningen. 

I torsdags slog maskerade rånare till mot en guldsmedsbutik i Uddevalla. En anställd misshandlades.

Natten mot fredagen greps och anhölls fem personer, två för delaktighet i själva rånet och tre misstänks för medhjälp.

Under måndagen kommer åklagare att begära de två som misstänks för själva rånet häktade, skriver Bohusläningen. De övriga tre männen har släppts i helgen. De är dock fortsatt misstänkta för medhjälp.

"Alla nekar till brott"

– Alla fem nekar till brott. Misstankarna kvarstår mot de andra tre men de släpps eftersom brottsrubriceringen inte är lika stark, säger åklagare Carina Gustafsson i Uddevalla till tidningen.

De fem männen greps på olika adresser i Uddevalla. Enligt polisen var det mycket tack vare vittnen som rånarjakten blev framgångsrik.

- Vi har kunnat gripa männen tack vare bra vittnesiakttagelser och även bra underrättelsearbete inom polisen, förklarade Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst, i samband med gripandena.

"Avlossade skott"

Rånet inträffade vid lunchtid på torsdagen och polisen inledde en intensiv jakt med bland annat den tungt beväpnade insatsstyrkan och helikopter.

En person kunde vittna om hur rånarna flydde från platsen:

– Det kom massor av folk springande från en sidogata, sen kom även två killar springande. Det hela gick ganska snabbt. De hade någon typ av pistol. Sedan om det var en riktig eller någon form av luft eller kolsyrepistol, det vet jag inte. De stannade till och avlossade några skott och fortsatte springa.

 

LÄS MER: Fem anhållna för guldrånet 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER