Mathias Ranégie blev attackerad av sju tjejer. - Jag fick en ordentlig knock och har ett stort ärr i pannan nu. Foto: Jan Wiriden
Mathias Ranégie blev attackerad av sju tjejer. - Jag fick en ordentlig knock och har ett stort ärr i pannan nu. Foto: Jan Wiriden

Ranégie slogs blodig av tjejgäng

Publicerad
Uppdaterad
Här vid Café Tintin i centrala Göteborg överfölls Häcken-stjärnan Mathias Ranégie, 26, och landslagsmannen Gustav Svensson, 24, av ett tjejgäng.
En polispatrull blev vittne när en kvinna i 20-årsåldern vid 06-tiden på söndagsmorgonen attackerade Mathias Ranégie med knytnävsslag mot hans ansikte.
- Det sprutade blod ur ögonbrynet på mig, säger Ranégie.
Allsvenska stjärnan Mathias Ranégie (BK Häcken) och utlandsproffset Gustav Svensson (Bursaspor, Turkiet) skulle avrunda lördagens utekväll med mat på Café Tintin (CT24) på Engelbrektsgatan i centrala Göteborg. Där inne kom de i dispyt med ett gäng med sju tjejer i 20-årsåldern, som hade beställt samma sak som de två tidigare Blåvittspelarna.

"De började tjafsa"

- De ville ta vår mat och började tjafsa med oss, skrika massa skit och bete sig aggressivt, säger Mathias Ranégie.
Polis kallades till platsen vid 06.10 och lugnade ner situationen. Ranégie och Svensson avvisades från fiket och var på väg därifrån när tjejgänget kom ut på gatan efter dem.

Blodet sprutade

- Polisen satt i sin bil på andra sidan gatan. Då slog en av tjejerna mig på käften. Det sprutade blod ur ögonbrynet , säger Mathias Ranégie.
- Jag fick en ordentlig knock och har ett stort ärr i ansiktet nu. Men vad skulle jag göra? Jag kunde ju inte slå tillbaka när det var en tjej, säger han.

Motanmälan

Polispatrullen kunde gripa den våldsamma kvinnan som nu är misstänkt för misshandel. Tjejgänget motanmälde samtidigt fotbollsstjärnorna för ofredande.
- Det stämmer att vi tagit emot en anmälan för misshandel och en för ofredande från platsen, säger Lennart Järnbrand, inre befäl på citypolisen.

"Var så löjligt"

Själv vill Ranégie tona ner hela händelsen.
- Ok, jag åkte på stryk. Men det var så jävla löjligt. Ett tjafs spårade ur och så slutade det med att jag nu har ett stort ärr i ansiktet, säger han.
Gustav Svensson, fotbollsproffs i turkiska klubben Bursaspor. Foto: Lennart Rehnman
HÄR ÖVERFÖLLS DE. Utanför Café Tintin på Engelbrektsgatan i Göteborg gick tjejgänget till attack. Foto: Leif Gustafsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER