Pierre Daniel tvingades ner på golvet av rånarna som tvingade till sig nycklarna till hans sportbil, en Audi. Foto: PrivatPierre Daniel tvingades ner på golvet av rånarna som tvingade till sig nycklarna till hans sportbil, en Audi. Foto: Privat
Pierre Daniel tvingades ner på golvet av rånarna som tvingade till sig nycklarna till hans sportbil, en Audi. Foto: Privat
Pierre Daniels sportbil, en Audi RS6, var vad de maskerade rånarna var ute efter när de stormade in på verkstaden. Foto: PrivatPierre Daniels sportbil, en Audi RS6, var vad de maskerade rånarna var ute efter när de stormade in på verkstaden. Foto: Privat
Pierre Daniels sportbil, en Audi RS6, var vad de maskerade rånarna var ute efter när de stormade in på verkstaden. Foto: Privat

Pierre: "De siktade med pistolen mot mitt huvud"

Publicerad
Uppdaterad

Pierre Daniel, 31, jobbade över i sin bilverkstad när tre maskerade rånare plötsligt stormade in.

– De siktade med pistolen mot mitt huvud och tvingade mig att ligga ner på golvet. De krävde att få nycklarna till min Audi, berättar han.

Männen försvann sedan med den exklusiva sportbilen. 

Senare på natten greps en misstänkt rånare efter att polisen lagt ut spikmatta.

Vid 19-tiden på torsdagskvällen fick polisen larm om att tre maskerade män hade tagit sig in på en motorverkstad i Skee utanför Strömstad. De hade hotat ägaren med ett pistolliknande föremål för att tvinga till sig en exklusiv Audi. 

Verkstadsägaren Pierre Daniel på Strömstads Bil- och Husbilservice i Skee hade stannat kvar på jobbet för att arbeta klart med ett kunduppdrag. Han hade parkerat sin egen bil, en Audi RS6, inne i verkstaden.

Plötsligt kom tre maskerade män in genom entrédörren till kundmottagningen.

"Siktade med pistolen mot mitt huvud"

– De dök upp direkt framför mig och siktade mot mig med pistolen. De riktade den mot mitt huvud. De började sparka mig och sa att jag skulle lägga mig ner på golvet och ge dem nycklarna till bilen, men jag hade inte nyckeln med mig. Det var overkligt och kändes som om allt var en dröm, berättar Pierre Daniel och fortsätter:

– Min kompis höll på att jobba med Audin inne i verkstaden och hade nyckeln i sin ficka. De siktade med pistolen mot honom också.

Rånarna fick nycklarna och en av dem gick för att öppna garageporten. Sedan drog de i väg med bilen i hög fart.

"Tänkte på min dotter"

– Jag låg kvar på golvet i kundmottagningen och vågade inte röra på mig. Jag tänkte på min dotter och vad som skulle hända. Först när jag hörde bilen åka i väg vågade jag resa mig och ringa polisen, berättar Pierre Daniel.

Rånarna stormade in på Strömstads Bil- och Husbilservice i Skee.Foto: Privat

Polisen tog upp jakten på rånarna och även polisen i Norge informerades om händelsen.

– Rånarna tillgrep en bil som har kapacitet att köra väldigt fort. De har valt bilen med viss omsorg eftersom de gått in på en verkstad och hämtat den, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region väst.

"Körde fort och vårdslöst"

Efter några timmar, klockan 23.06 på torsdagskvällen, fick polisen samtal om att den stulna bilen synts i Tanumshede och att den kommit åkande "fort och vårdslöst".

Bilen kom undan och den blev synlig igen vid 00.40-tiden, då vid Näsinge när den körde mot Oslo på E6. Då hade den fått ryska registreringsskyltar, uppger polisen.

Spikmatta lades ut

Vittnen kunde sedan leda polisen rätt i den fortsatta jakten på bilen och det beslutades att en spikmatta skulle läggas ut för att stoppa rånarna. 

– Vi fick en bra observation och det var först då vi fick närkontakt med bilen, konstaterar Stefan Gustafsson.

Bilen körde över spikmattan vid vägen mot Skee i riktning mot E6 och två personer försvann till fots. Männen sprang åt olika håll.

Polisbil blev skadad 

I samband med stoppet skadades en polisbil som var involverad  i insatsen. Ingen polisman blev skadad.

– Jag vet inte omständigheterna kring detta, men det är inte ovanligt att polisfordon används som skydd för personalen eller för att få en bil att köra dit man vill. Då kan det bli någon typ av kollision, säger Stefan Gustafsson.

En rånare kunde gripas

Polisen kunde gripa en av de flyende männen. Mannen, som är i 20-årsåldern, hittades vid en pizzeria i närheten. Han är anhållen misstänkt för grovt rån.

Polisen fortsatte söka efter den andre rånaren men han kunde inte hittas. Det är alltså två män som fortfarande är på fri fot.

– Vi gör nu vad vi kan för att få fram identiteten på dem. Fördelen är att vi har en person anhållen, säger Stefan Gustafsson.

Spanade in bilen

Pierre Daniel berättar att han haft inbrottsförsök i verkstaden för ett par månader sedan, och säger att han sett en misstänkt bil i närheten av verkstaden flera gånger. Han tror att det var rånarna som rekade och spanade in Audin.

Nu väntar han på att polisen ska bli klar med den tekniska undersökningen så att han kan få tillbaka sin bil.

 

LÄS OCKSÅ: Pistolmän kapade Postnord-lastbil – tre anhållna efter kuppen 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER