En närbutik rånades strax före klockan 22 på måndagskvällen. Foto: Andreas AnderssonEn närbutik rånades strax före klockan 22 på måndagskvällen. Foto: Andreas Andersson
En närbutik rånades strax före klockan 22 på måndagskvällen. Foto: Andreas Andersson
"Vi såg två killar komma utspringande ur butiken med vad som såg ut som en kniv", säger Anders Lundqvist som tog upp jakten på rånarna Foto: Andreas Andersson"Vi såg två killar komma utspringande ur butiken med vad som såg ut som en kniv", säger Anders Lundqvist som tog upp jakten på rånarna Foto: Andreas Andersson
"Vi såg två killar komma utspringande ur butiken med vad som såg ut som en kniv", säger Anders Lundqvist som tog upp jakten på rånarna Foto: Andreas Andersson
Butiken spärrades av efter rånet. Foto: Andreas AnderssonButiken spärrades av efter rånet. Foto: Andreas Andersson
Butiken spärrades av efter rånet. Foto: Andreas Andersson
På en innergård i närheten av brottsplatsen hittade polisen något som de tog med sig. Foto: Andreas AnderssonPå en innergård i närheten av brottsplatsen hittade polisen något som de tog med sig. Foto: Andreas Andersson
På en innergård i närheten av brottsplatsen hittade polisen något som de tog med sig. Foto: Andreas Andersson

Rånare gripna efter helikopterjakt

Publicerad

Två knivbeväpnade rånare slog på måndagskvällen till mot en livsmedelsbutik i centrala Göteborg.

– Vi ryckte ut med åtta patruller och helikopter. Och vi fick god hjälp av allmänheten, säger Lars Gunnar Gustavsson biträdande vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.

– Vi såg två killar komma utspringande ur butiken med vad som såg ut som en kniv, säger Anders Lundqvist som tog upp jakten på rånarna.

21.50 larmade ett väktarbolag polisen om ett pågående knivrån i en livsmedelsbutik vid Danska vägen. Och polisen la inga fingrar emellan. Åtta patruller och en helikopter skickades ut i jakt på rånarna.

Tog upp jakten

Anders Lundqvist och hans kompis såg rånarna rusa ut ur butiken. De larmade polisen - och tog upp jakten.

– Vi såg två killar komma utspringande ur butiken med två väskor och när de springer ser de ut att stoppa en kniv ner i väskan. Sen kommer polisen och då tappar vi sikten på dem.

Han tillägger:

– Förhoppningsvis har vi gjort någonting gott.

GT:s utsände på platsen rapporterar att ett stort antal piketbilar och civilpolisbilar sågs köra från platsen för rånet i hög fart.

– Några civilpersoner följde efter gärningsmännen. De tappade bort dem, men kunde peka ut en riktning för oss. Det underlättade för oss. Vi kunde styra våra resurser rätt med en gång, säger Lars Gunnar Gustavsson.

Stöldgods påträffat

Minuter senare kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmän.

– Det är två män i 20-årsåldern, och vi är rätt säkra på att vi har fått tag i rätt personer. I närheten av den plats där männen greps hittade vi en väska med misstänkt stöldgods, säger Lars Gunnar Gustavsson.

Polisen genomsökte vid 22.30-tiden området med hundpatrull och på en innergård hittade man en väska - som innehöll ett knivliknande föremål, rapporterar GT:s utsände.

Väskan stoppades ner i en säck och fördes bort i en bil.

De misstänkta gärningsmännen ska ha fått med sig en okänd summa kontanter och cigaretter från rånet.

Texten uppdateras.

 

 

 

 

Jens Andersson
Jens Andersson
Gustav Sandström
Gustav Sandström
Andreas Andersson
Andreas Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER