Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ica-handlaren Johan höll fast beväpnade rånaren i butiken

Dagens toppnyheter – inrikes
Ica-handlaren Johan Hellström berättar om hur en ledig polis brottade ner den beväpnade rånaren i hans Ica-butik.Foto: Privat

På torsdagsmorgonen blev Ica Nära i Floby utsatt för ett väpnat rån. 

Ica-handlaren Johan Hellström, 39, stod bredvid kassan under rånet och såg hur en ledig polis brottade ner mannen.

– Han övermannade helt enkelt gärningsmannen, säger Johan Hellström.

Polisen larmades vid 08.30-tiden på torsdagsmorgonen. En man hade då gått in på Ica Nära i Floby i Falköpings kommun beväpnad med vad polisen tror är en soft air gun.

Ica-handlaren Johan Hellström, 39, befann sig bredvid kassan när en av hans anställda utsattes för det väpnade rånet.

– Som tur var stod jag två-tre meter från kassan så att ingen enskild person blev utsatt. Rånaren hotade helt enkelt kassapersonal och ville ha pengar, men som tur i oturen var där en polis, ej i tjänst, som helt enkelt övermannade gärningsmannen, säger Johan.

Polisen brottade ner rånaren

Rånaden avlossade skott i taket och krävde att pengar som skulle läggas i en väska.

– Det var rena turen att han (den lediga polismannen, reds. anm.) var där och kunde avstyra det. Han fick en känsla av att något inte stämde, de mötte varandra i entrén, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst och kallar det för ett bra ingripande. 

Polisen brottade ner rånaren och fick hjälp av Ica-handlaren och en kund som såg till att han hölls fast i väntan på förstärkning.

– Det kom en polispatrull som tog över gripandet. Den misstänkte vill inte uppge sin identitet i nuläget så han är okänd för oss just nu, säger Thomas Fuxborg.

Ica Nära-butiken i Floby.Foto: Google maps

Har inlett krisstöd

Johan Hellström berättar att personalen mår bra under omständigheterna.

– Man är lite uppe i varv fortfarande och vi har inlett ett krisstöd för personalen som var på plats så att de får prata med kunniga krishanteringsmänniskor, säger Johan Hellström.