Rånet inträffade efter en sexnatt på Gothia Towers i Göteborg i augusti i år. Foto: ROBIN ARONRånet inträffade efter en sexnatt på Gothia Towers i Göteborg i augusti i år. Foto: ROBIN ARON
Rånet inträffade efter en sexnatt på Gothia Towers i Göteborg i augusti i år. Foto: ROBIN ARON
Hotellrummet där rånet inträffade. Foto: PolisenHotellrummet där rånet inträffade. Foto: Polisen
Hotellrummet där rånet inträffade. Foto: Polisen

Brutala attacken – efter sexnatten på lyxhotellet

Publicerad

Det började som en sexnatt på lyxhotellet Gothia Towers – och slutade i ett brutalt rån.

De två prostituerade kvinnorna och deras två manliga kumpaner kom på så sätt över närmare 50 000 kronor.

Nu döms ligan till fängelse.

En kväll i augusti följde en kvinna, som enligt domen från Göteborgs tingsrätt själv uppger att hon är prostituerad, med två unga män upp till ett rum på glamourösa Gothia Towers, lyxhotellet som är beläget i hjärtat av Göteborg.

Där hade hon sex med en av dem.

 

LÄS MER: Rånkuppen – efter sexnatten på Gothia Towers

 

Mot betalning, uppger hon. Inte alls mot betalning, uppger mannen. Oavsett fanns det mycket pengar i rummet och i en bild ur förundersökningen ses hur en av de misstänkta kvinnorna badar i sedlar i sängen.

I bilden från förundersökningen badar en av kvinnorna i pengar inne på hotellrummet på Gothia Towers.Foto: POLISEN

Hotades med pistol

Någon gång under natten försvann ett av rumskorten till hotellet. Åklagaren menar att det var kvinnan som tog det, för att ge det till en annan kvinna som också hon för polisen berättat att hon är prostituerad.

Rumskortet lämnades, skriver Götborgs tingsrätt i domen, vidare till de båda kvinnornas två manliga kumpaner. På morgonen därpå befann sig kvinnorna på rummet tillsammans med de unga männen – när kumpanerna trängde sig in i rummet och genom kniv- och pistolhot kom över 48 000 kronor.

Plåtade registreringsskylten

I domen vittnar det ena offret om att kvinnorna "spelade upp en scen och låtsades vara rädda" innan de sedan försvann från rummet tillsammans med rånarna. Personalen på Gothia Towers fotograferade flyktbilen och allt kunde senare klaras upp.

De båda männen döms nu till över två års fängelse vardera för bland annat rån. En av dem döms också för grovt bedrägeri sedan han lurat till sig närmare en miljon kronor av en annan man.

Kvinnorna bedöms vara medhjälpare och döms till ett års fängelse var.

En av de nu dömda kvinnorna fastnade på övervakningsfilm inne på Gothia Towers.Foto: POLISEN

Samtliga nekade till brott, men rätten köpte inte deras förklaringar.

"Deras berättelser har varit torftiga och innehållslösa och deras trovärdighet är mycket låg", står det i domen.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER