Rånade tandvården – med kasse på huvudet

En knivbeväpnad man rånade under måndagseftermiddagen Folktandvården på Rymdtorget i Bergsjön i Göteborg.

Mannen ska ha hotat personalen och sedan tvingat till sig pengar – detta med en Ica-kasse över huvudet.

– Han har fått med sig både sedlar och myntrullar, hela dagskassan, men jag vet inte vilka summor vi talar om, säger biträdande vakthavande befäl Gunilla Gustafsson till GT.

Det var vid 16-tiden på måndagseftermiddagen som en knivbeväpnad man tagit sig in på Folktandvården vid Rymdtorget.

– Han hade en platspåse över huvudet vid rånet, en Ica-kasse, och har kommit in med kniv och hotat personalen, säger biträdande vakthavande befäl Gunilla Gustafsson.

Ingen ska ha skadats i samband med rånet och mannen ska ha tagit med sig rånbytet – en okänd summa pengar – i en plastpåse märkt "Folktandvården".

Efter det genomförda rånet gick mannen ut och hoppade på spårvagn nummer sju mot Tynnered. Han ska ha klivit av vid hållplatsen Teleskopgatan och därefter försvunnit från platsen.

Bra signalement

– Vi ringde spårvägen direkt när vi fått in larmet och de säger att han hoppat av vid denna hållplats och att han gått på vagnen, säger Gunilla Gustafsson.

Fortsatta vittnesuppgifter berättar att mannen sedan slängt av sig sin jacka vid Sandeklevsskolan, denna jacka är tagen i beslag.

– Vi har ingen gripen i nuläget, men vi är där och söker i området.

Dock har polisen ett signalement på rånaren. Han ska vara liten och smal och iklädd en grå t-shirt och blåa byxor, uppger Gunilla Gustafsson.