Efter rånet flydde kvinnan i en bil – som sedan kraschade i diket. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto
Efter rånet flydde kvinnan i en bil – som sedan kraschade i diket. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Kvinna pistolrånade butik – kraschade med flyktbilen

Publicerad

En butik i Borås har blivit utsatt för ett misstänkt väpnat rån.

– Vad jag förstått så ska en kvinna hämta ut ett paket och hon har nog inte råd att lösa ut det. Då drar hon fram en pistol och hotar helt enkelt till sig paketet, säger Kristian Boo, stationsbefäl på polisen i Borås.

Efter rånet flydde kvinnan i en bil – som sedan kraschade i diket, uppger polisen.

Det var Borås Tidning som var först med att rapportera om händelsen.

Rånet ska alltså ha inletts med att en kvinna inte hade råd att lösa ut sitt paket, varpå hon pistolhotade butikspersonalen och slet till sig paketet, enligt polisen.

Hon flydde platsen i en bil. Lite senare åkte fordonet av vägen och kraschade i diket i Skene, Marks kommun. I fordonet fanns två kvinnor.

– Bägge två är gripna och misstänkta för delaktighet i rånet, säger Kristian Boo.

Misstänkta rånare körde av vägen

Larmet om kraschen kom till polisen vid 19.15-tiden. Rånet skedde alltså strax före det, i skrivande stund oklart exakt vilken tid.

Enligt Borås Tidning skadades båda kvinnorna i kraschen och behövde vård. I samband med det så började polisen att koppla olyckan till rånet.

Enligt polisen står det inte klart huruvida det var en riktig pistol eller en så kallad replika. Den har dock tagits i beslag.

Det är oklart huruvida butikspersonalen blev fysiskt skadad i samband med rånet.

– Det vet jag inte, säger Kristian Boo, stationsbefäl på polisen i Borås.

 

LÄS OCKSÅ: Väpnat rån mot bingohall

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER