Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rån i Göteborg i natt – tre män på elsparkcykel stal mobiler

Fler försvinner från brottsplatser med elsparkcykel.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / Mediabild/IBL
Presstalesperson Thomas Fuxborg.
Foto: HENRIK JANSSON

Tre unga män på elsparkcykel ska ha rånat två personer på Lotsgatan i Göteborg natten mot måndag. De ska ha avtvingat de två männen sina telefoner utan fysiskt våld. 

Vid 23.40 natten mot måndagen kom larm om rån på Lotsgatan i centrala Göteborg. 

Två unga män blir omringade av tre delvis maskerade män på elsparkcyklar i 18- till 20-årsåldern. 

– De blev omringade på tre killar på elsparkcyklar, som säger att om de håller sig lugna kommer ingen komma till skada, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

De två männen blir ombedda att sätta sig på marken och nollställa sina telefoner. De blir sedan avtvingade telefonerna och rånarna försvinner från platsen. 

– Målsägande såg inga vapen eller tillhyggen. Tre killar med munskydd och uppdragna luvor lämnade platsen på elsparkcykel, säger Thomas Fuxborg.

Ingen är ännu gripen. 

Är det fler nu än innan som flyr brottsplatsen på elsparkcykel? 

– Vad jag minns från förra året och sommaren så hade man inte det moduset, där man åkte runt på elsparkcyklar både för att leta efter tilltänkta offer eller för att försvinna efter rån. Man kan förflytta sig väldigt fort i stan på elsparkcyklar, säger Thomas Fuxborg.