Rån i centrala Göteborg under natten – tre halskedjor avryckta

Foto: KRISTER ANDERSSON

Tre män ska vid separata tillfällen i Göteborg ha blivit av med sina respektive halskedjor under natten. Ingen uppges vara skadad, men polisen misstänker att rånen kan vara kopplade. 

Under natten har tre olika personer blivit av med var sin halskedja i centrala Göteborg. 

– Från Kungsportsplatsen bort mot Andra Långgatan och Järntorget hände detta. Med tanke på sättet man rycker halskedjor kan man misstänka att det är samma gärningsman som rör sig i området och letar lämpliga offer att stjäla halskedjor från, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

En man blev vid midnatt avryckt sin halskedja på Andra Långgatan. Vid samma tillfälle berättar ytterligare en man att han, en timme tidigare, blivit rånad på sin halskedja. En man grips på platsen, efter att en av målsägande pekat ut honom för polispatrull. 

Den tredje mannen rånades sin halskedja på Kungsportsplatsen vid halv elva-tiden. Han uppgav för polispatrull på plats att det var ett ungdomsgäng som tagit den. 

Ingen uppges ha skadats under något av rånen. 

Under halv elvatiden på onsdagskvällen blev också en 17-åring rånad och misshandlad i närheten av Slottsskogen. Han blev rånad på sin mobil, kort, nycklar och glasögon av delvis maskerade män i 20-årsåldern. 17-åringen behövde ingen vård för några skador.