Räkna med trubbel i trafiken även i dag

Publicerad

Räkna med problem att komma till jobbet även i dag.

Åtminstone fram till lunch.

Det är bara regiontrafiken med tåg och buss till kranskommunerna som har kommit i gång med normal trafik igen, uppger Västtrafik.

Även om snösvängen har jobbat intensivt med att få bort alla snömassor från gårdagens snökaos får man räkna med problem i kollektivtrafiken även i dag.

Framförallt påverkar detta busstrafiken i centrala Göteborg och det är många linjer som är indragna helt eller delvis. Däremot går spårvagnstrafiken normalt igen.

När det gäller linje 16 är hållplatserna Chalmers och Annedalskyrkan indragna i båda riktningarna. Även hållplatsen Vasaplatsen är indragen i riktning mot Högsbohöjd.

Räkna med förseningar

På linje 22 är det ingen busstrafik mellan Skra Bro-Kippholmen och omvänt.

Hållplatsen Berzeligatan är indragen på linje 50 i båda riktningarna.

På linje 58 är hållplatserna Stora Björn och Atmosfärsgatan indragna i båda riktningar.

Linje 158 är också drabbad där hållplatserna Chalmers och Annedalskyrkan är i indragna i riktning mot Skintebo.

Linje 751 är inte trafikerad mellan Mölnlycketerminalen och Gunnebodal samt hållplatserna Jolen norra, Fässberg och Eklanda skog och omvänt. Trafiken går via Jolen södra och Eklanda torg.

På linje 753 är hållplatserna Lövgatan och Enerbacksgatan tillfälligt indragna i båda riktningarna.

När det gäller BLÅ EXPRESS är det ingen busstrafik på sträckan Stannum station-Stora Lundby kyrka och omvänt.

Dessa förändringar kommer att gälla till klockan 12.00 på onsdagen.

Man får också räkna med att på de linjer som körs som vanligt är det förseningar på grund av det rådande väglaget.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER