Räkna med trafikproblem när ett nytt nederbördsområde kommer in över Västsverige. Foto: Henrik Isaksson/Ibl-AopRäkna med trafikproblem när ett nytt nederbördsområde kommer in över Västsverige. Foto: Henrik Isaksson/Ibl-Aop
Räkna med trafikproblem när ett nytt nederbördsområde kommer in över Västsverige. Foto: Henrik Isaksson/Ibl-Aop
I Göteborg kan det komma upp emot en decimeter snö från tisdagskvällen och ett dygn framåt. Foto: Anette FredrikssonI Göteborg kan det komma upp emot en decimeter snö från tisdagskvällen och ett dygn framåt. Foto: Anette Fredriksson
I Göteborg kan det komma upp emot en decimeter snö från tisdagskvällen och ett dygn framåt. Foto: Anette Fredriksson

Räkna med snökaos – drar in över Sverige

Publicerad

Räkna med problem i trafiken det närmaste dygnet.

Under natten mot onsdag kommer det nämligen att snöa upp till en decimeter i Västsverige.

– Det kan säkert bli besvärligt, säger Daniel Fredriksson, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Senaste veckan har solen strålat och många har suttit med näsan i vårsolen. Men nu är det slut med det, för ett lågtryck är på väg mot Västsverige med stora mängder snö i bagaget.

– Det nalkas västerifrån och ser ut att komma in under natten mot onsdag, säger Daniel Fredriksson. Det kommer in på bred front över hela området.

Nederbörden blir i form av snö även om det kan bli lite blötsnö under onsdagen innan det drar vidare under natten till torsdag.

En dryg decimeter snö

– Norra Bohuslän och Dalsland kommer att få mest, säger Daniel Fredriksson. En dryg decimeter kan det nog bli innan det drar bort. Det pågår ju under drygt ett dygn.

Övriga delar av området kommer att få lite mindre nederbörd.

– I Göteborg kan det handla om kanske upp emot en decimeter, säger Daniel Fredriksson. Det är ju alltid mer besvärligt när det kommer i en storstad.

När det gäller Halland kommer det också kommer att komma snö men eftersom det är som mildast i det området under onsdagen så kommer det förmodligen att övergå i regn under eftermiddagen. I alla fall längs med kusten.

– Det är väl värst när det övergår i regn för det blir alltid förrädiskt när det växlar mellan snö och regn. Under dagen är det plusgrader och sedan fryser det på.

Klass 1-varning

När det gäller temperaturen så kommer man över nollan i Bohuslän och Dalsland mitt på dagen medan temperaturen sjunker ner under nollan under kvällen och natten. Vad beträffar vindarna så har SMHI gått ut med en klass 1-varning när det gäller Skagerrack och Kattegatt där det kommer att blåsa kuling det närmaste dygnet.

Nederbördsområdet kommer också att drabba Värmland även om det dröjer ytterligare sex till åtta timmar innan det når fram.

– Det dröjer nog fram till morgonen innan det når fram.

Även på torsdag kan det komma lite nederbörd och senare delen av fredagen också. Men då blir det också lite mildare så att vägarna hinner bli lite bättre.

Så du som trodde att snön försvunnit för i år. Du hade fel.

 

 

 

 

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER