Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Raimonda och Drilona hjälper unga kvinnor att göra karriär

Raimonda och Drilona startade sin plattform ”Goodgirlsgonebosses” i februari.Foto: Privat.
Deras instagramsida har över 2 000 följare.Foto: Privat.

Med hjälp av sitt Instagramkonto vill Raimonda Mzi, 25, och Drilona Raqi, 24, hjälpa andra unga kvinnor att våga satsa på sin karriär. 

De hjälper sina över 2 000 följare med att bland annat skriva cv och hur man ska lyckas bäst på arbetsintervjun. 

– Kvinnor får generellt inte de ledande posterna och vi vill vara med och utveckla det, säger Raimonda. 

Det var i februari, tidigare i år, som Raimonda Mzi, 25, och Drilona Raqi, 24, från Varberg, startade sitt Instagramkonto ”Goodgirlsgonebosses”, något som SVT Nyheter Halland tidigare berättat om. 

Sedan dess har de fått över 2 000 följare. 

– De enda vi såg på våra sociala medier var alla dessa ”Instagram-modeller”. Vi ville se ett mer inspirerande innehåll med förebilder som lyckats inom sin karriär, så vi tänkte, varför ska inte vi börja med det, säger Raimonda. 

De två vännerna började kontakta framgångsrika kvinnor som sedan delade med sig av sin karriär. 

– Bortsett från att lyfta fram dessa karriärkvinnor, så hjälper vi till att skriva cv och personligt brev. Vi ger också intervjutips och andra råd som man inte lär sig i skolan, så som ekonomitips och retorik, lite allt möjligt som vi känner att det finns ett behov att lära ut, säger Drilona. 

https://www.instagram.com/p/CBTa0h-JVuL/

”Har gått på många arbetsintervjuer”

Drilona jobbar som socialsekreterare och Raimonda jobbar som skattekonsult med en businessutbildning i bagaget. 

Även om ingen av dem har erfarenhet inom till exempel studievägledning så har vännerna andra erfarenheter. 

– Vi båda började jobba i väldigt ung ålder och har gått på många arbetsintervjuer. Innan våra intervjuer har vi alltid gjort research och förberett oss väl, det har gjort att vi fått jobb lätt, säger Drilona. 

– Vi kände att vi var tvungna att dela med oss av dessa tips som vi själva en gång har googlat eller hittat i olika youtube-klipp. Så nu har vi allt samlat på vår instagramsida, säger Raimonda. 

Hunnit hjälpa många

De två vännerna har sysslat med sin plattform vid sidan av sina arbeten, och de har redan hunnit hjälpa många unga kvinnor. 

– Vårt fokus är tjejer och unga kvinnor men vi utesluter inte någon. Vi hjälper alla som hör av sig, berättar Drilona.

– Vi kan ju bara prata från ett kvinnoperspektiv, men vi känner själva att inte vi blev uppmuntrade och inspirerade att jobba med vissa jobb. Känns inte som tjejer blir så uppmuntrade att komma in i IT-branchen till exempel. Kvinnor får generellt inte de ledande posterna och vi vill vara med och utveckla det, säger Raimonda.