En karavan med 150 personer i raggarbilar ställde till det i påsktrafiken i Värmland. Foto: Värmlands Folkblad
En karavan med 150 personer i raggarbilar ställde till det i påsktrafiken i Värmland. Foto: Värmlands Folkblad

Raggarkaravan orsakar trafikkaos

Publicerad

Det råder just nu trafikkaos utanför Kil i Värmland – en karavan med runt 150 personer i raggarbilar stoppar trafiken.

Ett vittne säger till Värmlands Folkblad att personer står och urinerar längs vägen.

– Det är raggare som står och pissar i dikena och de har parkerat härs och tvärs över vägen, säger vittnet.

Enligt polisen har det uppstått stök och trafikkaos i Värmland när en karavan med raggare dragit igenom länet.

– Det är raggare som står och pissar i dikena och de har parkerat härs och tvärs över vägen. Vi har varit tvungna att stoppa vid tre platser på vägen för att till slut kunna köra förbi, säger ett vittne till Värmlands Folkblad.

Det är stopp på vägen mellan Kil och Arvika.

– De kör inte speciellt fort i sina amerikanare. Så har de druckit öl sedan tidig morgon och det tar tid när de ska kissa och sådant, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl vid polisen.

"Lite sådant här varje påskafton"

Enligt polisen går karavanen från Kil till Arvika och sedan vidare mot Charlottenberg och Norge.

– Det är lite sådant här varje påskafton. Oftast stannar de vid parkeringar. Vi gör flygande besiktningar men det är väldigt sällan rattfyllerier utan bara glada ungdomar, säger Bjarne Andersson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER