Akrivbild. Bilen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: EMILIA OLOFSSONAkrivbild. Bilen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: EMILIA OLOFSSON
Akrivbild. Bilen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: EMILIA OLOFSSON
Arkivbild. Polisen stoppade raggaren som körde för långsamt. Foto: EXPRESSENArkivbild. Polisen stoppade raggaren som körde för långsamt. Foto: EXPRESSEN
Arkivbild. Polisen stoppade raggaren som körde för långsamt. Foto: EXPRESSEN

Raggare åtalas för krypkörning

Publicerad

En lång bilkö i Arvika har lett fram till ett ovanligt åtal. Längst fram i kön fanns en raggarbil av äldre snitt, som framfördes i cirka fem kilometer i timmen på en gata med 40 som fartgräns. 

Nu åtalas den 25-årige bilföraren för att han kört för sakta, skriver Arvika Nyheter.

Kön bakom raggarbilen uppskattas ha varit omkring 150 meter lång. 25-åringen uppger dock att han inte lagt märke till bilarna bakom innan polisen stoppade färden. "Vi raggar ju" var mannens förklaring till den låga farten, enligt polisen.

Men det skälet ansågs inte vara tillräckligt. Polisen skrev ut böter för att bilföraren ”utan giltigt skäl kört med överdrivet låg hastighet”. 25-åringen har dock vägrat betala, och nekar till brott.

Nu åtalas han, med ett föreslaget straff på 500 kronor i böter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER