Räddningstjänsten ryckte ut efter larm om villabrand

Publicerad

Larmet om villabranden lät allvarligt och både polis och räddningstjänst ryckte ut.

Räddningspådraget kunde dock snabbt lämna platsen.

– Det var en minimal brand som berodde på att det slagit ut gnistor från vedpannan, säger Stefan Olsson, räddningschef i Torsby.

Räddningstjänst och polis ryckte på fredagseftermiddagen ut till en ensligt belägen villa i Torsby kommun efter larm om en brand.

Larmet från SOS kom strax före klockan 16.

– Jag vet inte så mycket mer än vad som står i larmet, men det ska brinna genom taket så det låter ju ganska allvarligt, säger Stefan Sundberg, vakthavande polisbefäl i Värmland.

– Men den person som bor i huset ska ha tagit sig ut och må bra. Däremot är det osäkert om en eller flera hundar lyckats ta sig ut eller är kvar i huset, säger Sundberg.

"Gnistor från vedpannan"

Dessbättre visar det sig att larmet var överdrivet.

– Jag har precis lämnat. Det var en minimal brand som berodde på att det slagit ut gnistor från vedpannan. Huset brann inte, det var ingen fara alls, säger Stefan Olsson, räddningschef i Torsby som själv varit på plats.

Ett överdrivet larm, låter det som?

– Jo, mannen som larmade blev ordentligt skärrad. Han har en hundgård och var väldigt orolig.

Men alla hundar har klarat sig?

– Jajamen, de klarade sig helt utan men. Och det blev bara minimala skador på huset, rapporterar Olsson klockan 17.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER