Händelsen inträffade på Öckerö utanför Göteborg. Foto: Google maps
Händelsen inträffade på Öckerö utanför Göteborg. Foto: Google maps

Teorin: Man drunknade på väg hem från krogen

Publicerad

Hamnkaptenen på Öckerö larmade under morgonen räddningstjänsten.

En man hade hittats död i hamnen – misstanken är att han ramlade i vattnet när han var på väg hem från krogen.

– Det är tragiskt, säger räddningschefen Erling Eriksson.

Vid niotiden på onsdagsmorgonen fick räddningstjänsten på Öckerö in ett larm om att en person hittats i vattnet vid en av hamnarna.

Det var en man i 70-årsåldern som var död redan när räddningspersonal kom till platsen.

– Det var en båtägare som hittade mannen, som låg och flöt i vattnet. Han sprang och hämtade hamnkaptenen, som larmade, säger Erling Åkesson, räddningschef vid räddningstjänsten på Öckerö.

Hamnade i vattnet

Polisen kallades till platsen och underrättade senare på dagen anhöriga om det som inträffat. Mannen kan ha legat i vattnet hela natten.

– Det skulle kunna vara så. Han hade varit på krogen i går kväll och har av någon anledning hamnat i vattnet. Vi misstänker inte brott, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Enligt Erling Åkesson på räddningstjänsten är det här inte det första drunkningstillbudet på Öckerö under de senast åren.

– Det är alltid jobbigt när man får det. Det är tragiskt, säger han.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER