Räddningspådrag i sjö efter misstänkt drunkning

Publicerad

En räddningsinsats har genomförts i en mindre sjö nära Vättern efter larm om en misstänkt drunkning.

En båt som ligger upp och ner hade hittats några hundra meter ut i sjön.

– Vi söker i området efter en eventuell person, uppgav Kenneth Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping, på torsdagmorgonen.

Larm om en misstänkt drunkning i en mindre sjö i Jönköpings kommun kom klockan 8.26 på torsdagsmorgonen.

En båt hittades i en bit ut i vattnet i sjön som ligger i närheten av Vättern.

Båt låg upp och ner

– Båten låg upp och ner i sjön. Vi har dragit in den till land och söker nu i området efter en eventuell person. Vi söker både i vattnet och i strandlinjen, förklarade Kenneth Hermansson vid räddningstjänsten i Jönköping på torsdagsmorgonen.

Vid niotiden var det fortfarande oklart om det har rört sig om en drunkning.

Senare meddelar polisen att man kommit i kontakt med båtägaren. Båten som legat på vinterförvaring har troligen drivit ut till sjöss på grund av det höga vattenståndet

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER