"Det här är något som jag kommer lida av under flera månader", säger Rabab Ibrahim. Foto: Privat"Det här är något som jag kommer lida av under flera månader", säger Rabab Ibrahim. Foto: Privat
"Det här är något som jag kommer lida av under flera månader", säger Rabab Ibrahim. Foto: Privat
"Efter behandlingen när jag hade tagit på mig byxorna gjorde det så ont, jag kunde inte sitta still", berättar hon. Foto: Privat"Efter behandlingen när jag hade tagit på mig byxorna gjorde det så ont, jag kunde inte sitta still", berättar hon. Foto: Privat
"Efter behandlingen när jag hade tagit på mig byxorna gjorde det så ont, jag kunde inte sitta still", berättar hon. Foto: Privat

Rababs skräckbesök på skönhetssalongen

Publicerad

Rabab Ibrahim, 21, skulle ta bort oönskad hårväxt på en klinik som erbjuder laserbehandling. 

Istället lämnade hon kliniken med brännskador över hela benen och magen. 

Nu varnar hon andra för metoden.

– Det här är något som jag kommer lida av under flera månader, säger Rabab Ibrahim.

I fredags besökte Rabab Ibrahim, 21, från Nässjö en skönhetsklinik för att göra laserbehandling för att ta bort kroppshår. Hon hade tidigare provat behandlingsformen i armhålan och det hade gått bra, men nu skulle hon göra behandling för hela kroppen.

Men behandlingen var smärtsam och inte alls som den hon tidigare varit med om. Istället kom hon hem med brännskador, som Aftonbladet tidigare berättat.

– Jag fick svarta prickar över benen och på magen, säger Rabab Ibrahim.

Fläckarna kommer att läka ut, men det kommer att ta flera månader, berättar Rabab.Foto: Privat

"Kunder inte ens ha mjukisbyxor på mig"

Personalen försäkrade henne om att det skulle gå över och att det inte var något att oroa sig över, men att hon skulle duscha med kallt vatten, berättar hon.

– Efter behandlingen när jag hade tagit på mig byxorna gjorde det så ont, jag kunde inte sitta still. Jag gick ut i kylan för att kyla ner hela kroppen, säger Rabab.

När hon kom hem duschade hon kallt för att lindra smärtan. Men det gick inte över.

– Jag kunder inte ens ha mjukisbyxor på mig, bara nattlinne, för det sved så, säger hon.

På måndagen gick hon tillbaka till kliniken för att prata med chefen, säger hon. 

– Han sa att de hade använt för hög styrka på lasern, men att det inte var någon fara och att det skulle gå över, säger hon. 

Rabab fick svarta prickar över magen och benen efter behandlingen.Foto: Privat

Fick pengarna tillbaka

Hon fick pengarna tillbaka och fick även en kräm som skulle hjälpa till med läkeprocessen. 

– Jag sa att jag ville ha skadestånd för att det här är något som jag kommer lida av under flera månader, men han sa att jag aldrig kommer få skadestånd.

Nu en vecka senare gör det fortfarande ont och svider. Fläckarna kommer att läka ut, men det kommer att ta flera månader, berättar Rabab.

– Det känns jobbigt, jag finner inga ord. Hur kan man behandla någon på detta sätt?

Ägaren till kliniken känner inte till händelsen.Foto: Privat

Besökte läkare

Rabab besökte även en läkare för att få ett intyg på att det var brännskador, berättar hon.

– När jag sa att det var laserbehandling jag hade gjort så skrattade han och undrade hur de hade kunnat gör så. Så här ska det inte se ut efter en laserbehandling, säger Rabab.

Ägaren till kliniken känner inte till händelsen.

– I fall det hade hänt så tar vi det fulla ansvaret. Vi har en läkare på plats som tar kontakt och titta närmare på den här typen av incidenter.

Enligt honom har det inte hänt att kunder har fått brännskador av behandlingen.

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER