Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Psykiatriklinikens AT-läkare slår larm

AT-läkare i både Uddevalla och Trollhättan larmar om en pressad arbetsmiljö på psykiatriklinikerna. Foto: LENNART REHNMAN

AT-läkare menar att deras arbetssituation på NU-sjukvården i Uddevalla och Trollhättan är pressad.

Därför slår nu ett 20-tal av dem larm, skriver P4 Väst.

Det AT-läkare som nu larmat menar att psykiatriklinken har storma utmaningar i form av en bristande arbetsmiljö och underbanning. Något som gör det svårt att leverera bra psykiatrisk vård, menar man.

– När det är så begränsade resurser och när man tvingas till nödlösningar blir inte vården så effektiv och optimal som vi vill ha den, säger Amanda Niklasson, ordförande i AT-rådet, till P4 Väst.

AT-läkare

Allmäntjänstgöring, AT, är en tidsbegränsad anställning under handledning för den som genomgått sin läkarutbildning på läkarprogrammet. AT-perioden omfattar minst 18 månader och läkaren kallas under denna period för AT-läkare.

Man menar också att utbildningstillfällena för de AT-läkare som arbetat på klinikerna sedan maj blivit lidande.

Bland annat har föreläsningar om bipolär sjukdom, missbruk och ätstörningar fallit bort.

Olof Ekre är tillförordnat sjukhusdirektör för NU-sjukvården. Till P4 Väst säger han bemanning och arbetsmiljö är viktiga frågor när en ny organisationsplan ska utformas.

– Deras arbetsmiljö hänger nära samman med hela klinikens arbetsmiljö. Planen är förstås att arbeta för att få en mer stabil bemanning på alla poster, säger han.