Ekonomipristagaren Angus Deatons 9-årige son beskriver sin vecka i Sverige som fantastisk Foto: SVTEkonomipristagaren Angus Deatons 9-årige son beskriver sin vecka i Sverige som fantastisk Foto: SVT
Ekonomipristagaren Angus Deatons 9-årige son beskriver sin vecka i Sverige som fantastisk Foto: SVT
Han intervjuades i SVT under Nobelfesten Foto: SVTHan intervjuades i SVT under Nobelfesten Foto: SVT
Han intervjuades i SVT under Nobelfesten Foto: SVT

Pristagarens son om Sverige: "Amazing!"

Publicerad

Är man barnbarn till en nobelpristagare så är man.

Och då får man följa med på Nobelfesten.

Julian Lee, 9, hade bara en sak att säga om sin vecka i Stockholm:

– Amazing!

Julian Lee, barnbarn till skotske ekonomipristagaren Angus Deaton som är verksam vid Princeton University i USA, väckte uppmärksamhet när han intervjuades i tv under Nobelbanketten.

Under kvällen hyllades Julian i sociala medier för sitt charmiga framträdande i tv. "Bästa gästen ever..." löd en av kommentarerna på Twitter.

– Det här är något som bara händer en gång i livet. Det är fantastiskt, förklarade han för SVT:s Victoria Dyring.

Julian Lee som satt med under den två och en halv timme långa middagen verkade långt ifrån uttråkad, utan hade bara positiva saker att säga om sin kväll i Stockholms stadshus.

– Jag älskar det här, säger han. Mest av allt gillar jag underhållningen. Jag har aldrig sett något liknande förut. Kören hade fantastiska röster.

Besökte Vasamuseet

Julian är mycket entusiastisk över att ha fått följa med till Stockholm. Under Nobel-veckan fick han bland annat besöka Vasamuseet och till och med gå ombord på skeppet.

– Vi gick runt på museet med en guide och såg en massa coola grejer. Jag och min kusin ställde många frågor om alla detaljer på skeppet, berättar han.

Slutligen undrade Victoria Dyring om inte Julian tänkte ta en svängom på dansgolvet.

– Absolut inte. Inte en chans, förklarade Julian som hellre ville avsluta kvällen med en bra film.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER