Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prinsessans tårar – efter ilskan mot kärleksturnén

Norska prinsessan Märtha Louise kritiseras för sin turné tillsammans med Shaman Durek. Foto: CARINA JOHANSEN/NTB SCANPIX
Shaman Durek och prinsessan Märtha Louise är ute på en turné tillsammans. Foto: CARINA JOHANSEN/NTB SCANPIX
Shaman Durek och prinsessan Märtha Louise. Foto: DARYL HENDERSON/NTB SCANPIX
Märtha Louise. Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Hennes turné med kärleken Shaman Durek, 47, har fått hård kritik i Norge.

När Märtha Louise, 47, ska bemöta de hårda orden, i en intervju med norska Dagbladet, brister hon ut i tårar.

– Det har varit en lång resa för att acceptera mig själv, säger hon.

Norska prinsessan Märtha Louise är förälskad i en schaman, Durek Verett, och paret är just nu ute på en nordisk turné som går under namnet ”Prinsessan och schamanen”.

Att den marknadsförts med hennes prinsesstitel är något som väckt ont blod hos vissa av invånarna i vårt västra grannland och nyligen presenterades en undersökning som visar att en fjärdedel av norrmännen vill att hon inte längre ska ha kvar sin titel.

I en lång intervju med norska Dagbladet talar Märtha Louise nu om kritiken mot henne, hennes kärlek och mot titeln på turnén.

Turnén har namnet ”Prinsessan och schamanen”. Foto: CARINA JOHANSEN/NTB SCANPIX

Den, kritiken, har varit densamma sedan hon påbörjade sin spirituella resa, säger hon till tidningen:

– Jag har haft svårt att räkna ut vad det är som är jag och vad det är som är prinsessan. Det har varit en lång resa för att kunna fylla rollen som mig, och acceptera den jag är, säger Märtha Louise.

Märtha Louise torkar tårarna

Sedan, skriver Dagbladet, torkar hon bort tårarna.

– Nu är jag mer bekväm med mig själv, oavsett situation. Jag blev född in i den här familjen och för att vara ärlig så var titeln ”Prinsessan och schamanen” mer en rolig grej än vad det har utvecklat sig till att bli, säger Märtha Louise till Dagbladet.

Också Shaman Durek är trött på att bli ifrågasatt – samtidigt som han berättar att han hyser starka känslor för norrmännen.

Hans mamma har norskt påbrå.

– Jag går på gatan och säger till mig själv: ”Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig”. Och det här är fantastiskt. Bara att träffa folk, och se dem in i ögonen. Folk kommer fram till mig och säger: ”Tack för att du står rakryggad och är den du är, att ni båda är så modiga, säger han.

Beskrivs som tvillingsjälar

Shamanen och Märtha Louise beskriver varandra som tvillingsjälar.

När du träffar din tvillingsjäl, så vet du. Jag har haft turen att ha träffat min. Shaman Durek har förändrat mitt liv, som han gör med så många”, skrev Märtha Louise på Instagram i samband med att hon offentliggjorde relationen, och fortsatte:

”Han har fått mig att inse att det ovillkorlig kärlek finns på den här planeten. Han omfamnar allt med mig utan att vara rädd.”