Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prinsessan Madeleine till årets bokmässa

Prinsessans Madeleine kommer till bokmässan i Göteborg. Foto: Charles Lidbom
Prinsessan ska bland annat medverka på ett seminarium. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessans Madeleine, som är aktuell med sin barnboksdebut ”Stella och hemligheten” gästar Bokmässan i Göteborg.

Där ska ha hon medverka i ett seminarium.

– Med sitt starka engagemang i barns rättigheter och med sitt arbete inom World Childhood Foundation, gör hon verklig skillnad, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

Prinsessan Madeleine medverkar på Bokmässan i Göteborg under september i år.

Just nu är hon aktuellt med sin bok ”Stella och hemligheten”, som handlar om integritet, självkänsla och och förtroenden.

Boken riktar sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar och tanken är att den ska ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och våga säga till när något inte känns bra.

Prinsessan Madeleine är genom sitt arbete i ”World Childhood Foundation” engagerad i frågor som rör barns rättigheter och hon har länge velat hitta ett sätt att tala direkt med barn om dessa ämnen.

– Prinsessan Madeleines engagemang i dessa frågor har stor betydelse och på Bokmässan har hon möjlighet att möta många läsare. Med sitt starka engagemang i barns rättigheter och med sitt arbete inom World Childhood Foundatio”, gör hon verklig skillnad. Vi hälsar henne varmt välkommen till Bokmässan, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan i ett pressmeddelande.

Prinsessans Madeleines bok släpps i juni

Prinsessans Madeleine har skrivit ”Stella och hemligheten” i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. 

Prinsessan Madeleine är genom sitt arbete i ”World Childhood Foundation” engagerad i frågor som rör barns rättigheter och hon har länge velat hitta ett sätt att tala direkt med barn om dessa ämnen, enligt pressmeddelandet. Foto: OLA AXMAN / IBL BILDBYRÅ

Prinsessan Madeleine och Karini Gustafson-Teixeira ligger bakom idén och grundberättelsen, och har tillsammans med Marie Oskarsson utvecklat historien om Stella. Illustratör är Stina Lövkvist. Boken ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation. Den kommer att finnas till försäljning i bokhandeln fr o m den 4 juni.

Bokmässan i Göteborg pågår under 26 – 29 september. Seminarieprogrammet presenteras i Stockholm och Göteborg den 28 maj. Årets temasatsningar är Sydkorea, som är hedersgäst och temaland, Medievetenhet samt Jämställdhet.