Prinsen tvingades avbryta tidsträningen efter fel på bilen – nu kan eftermiddagens kval vara i fara. Foto: Niklas HenrikczonPrinsen tvingades avbryta tidsträningen efter fel på bilen – nu kan eftermiddagens kval vara i fara. Foto: Niklas Henrikczon
Prinsen tvingades avbryta tidsträningen efter fel på bilen – nu kan eftermiddagens kval vara i fara.  Foto: Niklas Henrikczon
För bara några veckor sedan kraschade prins Carl Philip under STCC-tävlingen i Frihamnen i Göteborg. Han körde av i första kvalheatet och hela fronten på bilen trycktes ihop. Foto: Niklas HenrikczonFör bara några veckor sedan kraschade prins Carl Philip under STCC-tävlingen i Frihamnen i Göteborg. Han körde av i första kvalheatet och hela fronten på bilen trycktes ihop. Foto: Niklas Henrikczon
För bara några veckor sedan kraschade prins Carl Philip under STCC-tävlingen i Frihamnen i Göteborg. Han körde av i första kvalheatet och hela fronten på bilen trycktes ihop. Foto: Niklas Henrikczon

Prinsen har avbrutit STCC - fel på bilen

Publicerad

Prins Carl Philips första dag på STCC i Falkenberg slutade med besvikelse.

Han tvingades avbryta tidsträningen efter att bilen gått sönder. Kvalloppet slutade sedan med en blygsam elfteplats.

Fästmön Sofia Hellqvist syntes heller inte till.

Motorprinsen är på plats i Falkenberg i helgen för STCC och Västkustloppet. För prins Carl Philips del började den första tävlingsdagen med ännu ett bakslag. Han tvingades avbryta tidsträningen på fredagen efter att ha fått problem med bilen.

Prinsen vandrade då ut från depåområdet och såg mycket snopen ut. Hans mekaniker fick plocka isär stora delar av bilen och jobbade sedan febrilt under eftermiddagen för att få ordning på den.

Exakt vad som hände är oklart och det var till en början osäkert om det skulle bli någon start.

Såg avslappnad ut

Men bilen fungerade sedan som den skulle under det första kvalloppet. Prinsen själv översåg reparationsarbetet och kom vid något tillfälle ut ur sin trailer för att se hur det gick. Han var klädd i vitt underställ och drack vatten. Prinsen såg avslappnad ut när han förstod att han skulle kunna starta.

Innan kvalloppet kramade prins Carl Philip om sin lagkamrat Thed Björk och satte sig sedan i sin bil iförd blågul hjälm. Prinsen genomförde loppet utan missöden, men nådde bara en blygsam elfteplats.

Det innebär att han startar som nummer elva i lördagens båda heat, vilket han inte var nöjd med.

– Jag är inte nöjd, vi saknar en del i hastighet för att kunna vara med och slåss på topp tio som är mitt mål, säger en besviken prins via sitt stall Polestar i ett pressmeddelande.

Den nyförlovade prinsen fick ingen tröst av fästmön Sofia Hellqvist vid banan. Hon syntes i alla fall inte till på plats i Falkenberg.

Flera Bakslag

Prins Carl Philip ville efteråt inte svara på frågor från media. När han klivit ur bilen efter kvalet pratade han bara en stund med sina mekaniker innan han gick vidare.

Den avbrutna tidsträningen är bara en i raden av avbrutna körningar för prinsen i STCC. För bara några veckor sedan kraschade han under STCC-tävlingen i Frihamnen i Göteborg. Han körde av i första kvalheatet och hela fronten på bilen trycktes ihop.

Dagen därpå lade prinsens bil av redan under tävlingens andra varv.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica
Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER