Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsen har avbrutit STCC - fel på bilen

Prinsen tvingades avbryta tidsträningen efter fel på bilen – nu kan eftermiddagens kval vara i fara. Foto: Niklas Henrikczon
För bara några veckor sedan kraschade prins Carl Philip under STCC-tävlingen i Frihamnen i Göteborg. Han körde av i första kvalheatet och hela fronten på bilen trycktes ihop.Foto: Niklas Henrikczon

Prins Carl Philips första dag på STCC i Falkenberg slutade med besvikelse.

Han tvingades avbryta tidsträningen efter att bilen gått sönder. Kvalloppet slutade sedan med en blygsam elfteplats.

Fästmön Sofia Hellqvist syntes heller inte till.

Motorprinsen är på plats i Falkenberg i helgen för STCC och Västkustloppet. För prins Carl Philips del började den första tävlingsdagen med ännu ett bakslag. Han tvingades avbryta tidsträningen på fredagen efter att ha fått problem med bilen.

Prinsen vandrade då ut från depåområdet och såg mycket snopen ut. Hans mekaniker fick plocka isär stora delar av bilen och jobbade sedan febrilt under eftermiddagen för att få ordning på den.

Exakt vad som hände är oklart och det var till en början osäkert om det skulle bli någon start.

Såg avslappnad ut

Men bilen fungerade sedan som den skulle under det första kvalloppet. Prinsen själv översåg reparationsarbetet och kom vid något tillfälle ut ur sin trailer för att se hur det gick. Han var klädd i vitt underställ och drack vatten. Prinsen såg avslappnad ut när han förstod att han skulle kunna starta.

Innan kvalloppet kramade prins Carl Philip om sin lagkamrat Thed Björk och satte sig sedan i sin bil iförd blågul hjälm. Prinsen genomförde loppet utan missöden, men nådde bara en blygsam elfteplats.

Det innebär att han startar som nummer elva i lördagens båda heat, vilket han inte var nöjd med.

– Jag är inte nöjd, vi saknar en del i hastighet för att kunna vara med och slåss på topp tio som är mitt mål, säger en besviken prins via sitt stall Polestar i ett pressmeddelande.

Den nyförlovade prinsen fick ingen tröst av fästmön Sofia Hellqvist vid banan. Hon syntes i alla fall inte till på plats i Falkenberg.

Flera Bakslag

Prins Carl Philip ville efteråt inte svara på frågor från media. När han klivit ur bilen efter kvalet pratade han bara en stund med sina mekaniker innan han gick vidare.

Den avbrutna tidsträningen är bara en i raden av avbrutna körningar för prinsen i STCC. För bara några veckor sedan kraschade han under STCC-tävlingen i Frihamnen i Göteborg. Han körde av i första kvalheatet och hela fronten på bilen trycktes ihop.

Dagen därpå lade prinsens bil av redan under tävlingens andra varv.