Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Daniel: Sverige vinner mot Portugal

GÖTEBORG. Sverige vinner rysaren i morgon.

I alla fall om den kungliga expertisen får slå fast resultatet:

- Sverige! säger prins Daniel säkert till Expressen.se

Prins Daniel är utan tvekan den i kungafamiljen som är mest sportintresserad. Så när Sverige i morgon spelar rysaren mot Portugal på Friends arena är prinsen på plats med hustrun kronprinsessan Victoria.

Men hur går det i matchen? Kommer Sverige få nödvändiga resultatet för att klara sig vidare till VM i sommar i Brasilien?

Prins Daniel som i går var hela dagen i Göteborg med sitt Prins Daniel Fellowship, en entreprenörsskola för unga, var säker på sin sak:

- Sverige! sa han snabbt på frågan om rysaren.

I sitt sällskap hade han också en av Spotifys grundare, Martin Lorentzon, och han höll med prinsen:

- Ja, Sverige, det måste vi tro på. Vi måste vinna. Det blir svårt, men det får väl ske ett under, menade han.

Precis som med fotbollen pratade prins Daniel i går mycket om att våga ta steget i en annan sektor - näringslivet.

- Vi måste få fler att våga ta steget att skapa egna företag. Många pratar om det, men vågar inte göra det. Sverige behöver som land fler egenföretagare.

- Det handlar om att förverkliga en dröm. När jag själv drev mina företag ville jag vara med och förändra och se drömmar gå i uppfyllelse.

Sedan Daniel blev prins har han avvecklat alla sina företag, men lever vidare i dag som entreprenör genom att hjälpa andra unga med att starta upp och få hjälp från prinsens kontaktnät som består av alla från Cristina Stenbeck till Martin Lorentzon. Prins Daniels Fellowship grundades av Daniel och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, få fler unga att bli entreprenörer.

- Vi måste våga bli mer modiga, slog Daniel fast.

Om han menade morgondagens fotbollsmatch eller företagande var dock oklart.