Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Carl Philip om sin motorsportsdröm

Foto: Anders Ylander

Trots regnet var prins Carl Philip på gott humör under helgens gokarttävlingar i Lidköping.

Där hölls prinsens egen tävling – som han instiftat för att ge tillbaka till motorsporten.

– Jag är jättenöjd med helgen och jag försöker själv bli så bra som möjligt, säger prinsen till GT.

Det var stundtals sämsta tänkbara väderförhållanden – men det tycktes inte spela någon roll. Prins Carl Philip var på gott humör när han i helgen besökte Lidköping under loppet "Prins Carl Philips Racing Pokal". En tävling som prinsen själv instiftade förra året – för att ge tillbaka till motorsporten.

– Det är jätteduktiga tjejer och killar som kör här och jag vet själv hur mycket gokartserierna betyder. Jag vill ge dem möjligheten att få uppmärksamhet, men även att testa på Clio Cup och Formel Renault, som en motivation, säger prinsen till GT.

Det han syftar på är att de som kör bra i prinsens cup får chansen att testköra i högre divisioner. En chans som annars är få förunnad.

Körde själv

Prinsen själv körde också gokart under lördagen. Det är något han inte har gjort på nio år.

– Min egen insats var bra, det regnade fruktansvärt mycket och det första racet var med en gokart som är tvåväxlad, det har jag inte kört på nio år. Så jag får vara nöjd, jag gjorde små misstag men det var okej, förklarar prinsen som körde in på en niondeplats i klassen DD2 efter att ha kört ur i förfinalen.

Prinsens cup i Lidköping kommer att hållas även nästa år. Men om prinsen själv får välja, blir det en fortsättning efter det också.

– Det får vi se, vi jobbar på det. Jag måste säga att det är ett väldigt bra samarbete och jag är jätteglad att våra samarbetspartners är med på detta. Jag tror det betyder mycket och det känns som vi har något på gång.

Prinsens dröm: Minska tiderna

Prinsen har även drömmar och ambitioner för sin egen motorsportkarriär.

– Jag försöker bara bli så bra som möjligt inom min racingkarriär. Jag vill förminska tiderna upp till toppen i STCC, vilket jag gör, och det är jag nöjd med. Jag försöker bli så bra som möjligt, som jag kan bli, förklarar han för GT.

Men han medger också att racing är en dyr sport.

– Ja, det är det, men där är gokarten ganska bra, där får man mycket racing för pengarna. Och tittar man på andra sporter som ridning och hockey så krävs mycket utrustning även där.