Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Albert II av Monaco kommer till Göteborg

I maj kommer prinsen att kunna ta emot sitt pris under en ceremoni i Göteborg.
Foto: The Perfect World Foundations

Prins Albert II av Monaco besöker Göteborg under våren. 

Det för att ta emot ett pris från Djur–och naturorganisationen The Perfect World Foundation.

– HSH Prins Albert II av Monaco är en av världens ledande filantroper, säger organisationens vd Ragnhild Jacobsson.

Klimataktivsten Greta Thunberg, BBC-profilen Sir David Attenborough och primatforskaren Dr Jane Goodall är några exempel på personer som tilldelats priset tidigare år. 

I år har turen kommit till prins Albert II av Monaco, som hyllas för sina insatser för klimatet och miljön. Genom organisationen Prince Albert II of Monaco Foundation har prinsen donerat närmare 100 miljoner dollar och finansierat runt 700 projekt som arbetar med miljöfrågor.

– HSH Prins Albert II av Monaco är en av världens ledande filantroper. Prinsen tilldelas utmärkelsen för sitt engagemang och arbete med att sprida kunskap för att rädda våra hav och minska effekterna av klimatförändringar - säger Ragnhild Jacobsson, vd och medgrundare av The Perfect World Foundation, i ett pressmeddelande.

Prins Albert II av Monaco tillsammans med sin fru Charlène, furstinna av Monaco.
Foto: GOFFPHOTOS / STELLA PICTURES

Besöker Göteborg i maj

Prinsen, som sedan 2005 är regerande furste av Monaco har även gjort sig känd för sitt miljöengagemang. Tillsammans med bland annat prins Carl Philip har han utsetts till ”beskyddare av naturen” av den internationella naturvårdsunionen IUCN. 

Den 5:e maj kommer han att kunna motta den senaste utmärkelsen i raden under en ceremoni i Göteborg. Under det kungliga besöket kommer även situationen i våra hav att diskuteras.

- Under HSH Prins Alberts II besök i Göteborg kommer vi även att lägga stort fokus på att lyfta problemen med spöknät och förlorad fiskeutrustning i våra hav - avslutar Ragnhild Jacobsson.


Se också: