Pressade grannen på pengar – med elpistol

Publicerad

Mannen krävde 5 000 kronor av sin granne.

När grannen vägrade betala tände han elpistolen och viftade med den.

Nu sitter mannen häktad för utpressning, skriver Bohusläningen.

 

Det började med att mannen i Uddevalla ville kräva sin granne på 5 000 kronor för en resa och gick därmed hem till honom och knackade på. Mannen ska då ha hållit ena handen i ena fickan, vilket fick grannen att tro att han bar vapen, skriver Bohusläningen. Mannen ska både hotfullt och högljutt ha gjort klart för grannen att om han inte fick pengarna inom en viss tid skulle hans kompisar komma efter honom.

Tände elpistolen

Lite senare går grannen och knackar på hemma hos mannen för att säga att han inte vill betala. Det är då mannen tar fram elpistolen, skriver Bohusläningen. Han tänder den, viftar med den och upprepar sitt krav på 5 000 kronor.

De 5 000 kronorna ska handla om en resa där han åkte hem tidigare eftersom han var orolig för sin flickvän efter att både hon och grannen ringt honom.

Mannen sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för utpressningen. Han förnekar brott, skriver Bohusläningen.

 

Therese Aronsson
Therese Aronsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER