Premiärdopp på lyxhotellet

DOPP I DET BLÅ. På sjunde våningen ligger ett penthouse med solterass och pool.
Foto: Grdeskog Maria

Göteborg. Göteborgs nya lyxhotell sätter guldkant på tillvaron. Bokstavligt talat. 

Sju våningar upp i luften svävar du fritt över Kungstorget i den 24 karats guldmosaikklädda poolen. 

GT premiärdoppar och testar på lyxen.

Det art déco inspirerade Hotell Avalon bjuder på en upplevelse utöver det vanliga, och är Göteborgs första designhotell.

 Sju våningar upp ligger det som gör hotellet unikt. Ett penthouse de luxe med solterrass och pool.


88 kvadrat ren lyx

 I det 88 kvadratmeter stora penthouset, som försedd med öppen spis, bastu och minispa ska locka de allra finaste göteborgsgästerna till att simma över takåsarna, snickras det fortfarande, även om resten av hotellet har slagit upp portarna.

 För 8 000 får du en natt i penthouset, men då får du finna dig i att dela solterrass och pool med de andra gästerna. Vill du undkomma de andra gästernas champagnesörplande, får du terassen helt för dig själv för åtta tusenlappar till.

 Den glasförsedda poolkanten som går ut över takkanten ger dig fri sikt över stora delar av Göteborg. Göteborgarna bjuds även till att få uppsikt över ditt plaskande, genom poolens glasbotten. Kändishångel, traditionella rock’n roll orgier eller bara vanliga kändismagar kan göteborgarna från och med nu alltså få skåda. Visserligen ur ett rejält grodperspektiv.


Utsikt över centrum

 Pooltrappan i guldmosaik ramar in de glasförsedda poolkanterna där man kan luta sig tillbaks, beställa en drink och se ut över staden.

 Det är en sommarbild, långt från de sönderregnade campingplatserna i Västsverige.