Posthotellet växer – får ytterligare 40 rum

I dagsläget har Posthotellet 500 rum.
Foto: ANDERS YLANDER

Posthotellet i Göteborg får ytterligare 40 rum.

Med hjälp av en av Europas största lyftkranar ska de färdiga rummen lyftas upp och placeras mellan tornet och den främre hotellbyggnaden. 

– Rummen är standardrum och är 20 kvadratmeter. De kommer färdiga med toalett och dusch, sedan kommer vatten och el kopplas in på plats, säger Sara Lake, vd på Clation Hotel Post, till Göteborgs-Posten.

Petter Stordalens Clarion Hotel Post – Posthotellet – blir större.  Redan finns 500 rum och nu ska det bli 40 rum till. Det skriver Göteborgs-Posten.

– Göteborg fortsätter att växa, och då är vi med och bidrar. Vi har en efterfrågan hos oss på rum, bland annat genom att vi har ett väldigt bra läge vid Centralstationen. Det bidrar till att vi är ett attraktivt hotell för konferenser och andra event, och många gånger bor man hos oss då med. Men det förbättrar också vissa logistiklösningar hos oss med påbyggnaden, säger Sara Lake, Posthotellets vd, till GP. 

Färdiga moduler 

För att hotellet ska påverkas så lite som möjligt av påbyggnationen ska färdiga moduler användas berättar. Sara Lake berättar även att hotellets kongresshall kommer att vara stängd under sex veckor.

De färdiga rumsmodulerna kommer att lyftas upp på hotellbyggnaden med hjälp av en 500 tons mobilkran.

– Rummen är standardrum och är 20 kvadratmeter. De kommer färdiga med toalett och dusch, sedan kommer vatten och el kopplas in på plats. Rummen kommer att sedan inredas härifrån med sängar, stolar, fåtöljer, skrivbord, säger Sara Lake till GP.

De 40 nya hotellrummen kommer att bidra till fler arbetstillfällen på hotellet.

 – På styleavdelningen, som är de som bland annat städar rummen, där har vi redan börjat öka antalet anställningar, säger Sara Lake till GP.

Rummen börjar byggas i början av februari. De väntas stå klart i juni i år.