När Pontus Thorild kör omkring i Varberg väcker hans bil mycket munterhet. Foto: PrivatNär Pontus Thorild kör omkring i Varberg väcker hans bil mycket munterhet. Foto: Privat

När Pontus Thorild kör omkring i Varberg väcker hans bil mycket munterhet.

 Foto: Privat
Registreringsnumret börjar nämligen med WTF. Foto: PrivatRegistreringsnumret börjar nämligen med WTF. Foto: Privat
Registreringsnumret börjar nämligen med WTF. Foto: Privat

Pontus bil har ett tydligt budskap: WTF

Publicerad

Pontus Thorild i Varberg behöver inte skaffa sig någon unik registreringsskylt till sin bil.

Han har redan en.

På skylten på hans lilla Nissan Micra står det nämligen WTF006, skriver Hallands Nyheter.

För de som inte känner till det, betyder WTF "What The Fuck" eller på ren svenska "vad i helvete" - ett vanligt skällsord som används flitigt i vissa kretsar.

Men för Pontus Thorild är detta bara en rolig grej.

– Jag har köpt bilen av min mamma, men vi har inte gjort något ägarbyte än, säger han. Hon var väl medveten om vad beteckningen betyder men hon tog väl inte fasta på det på samma sätt. Men hon visste och hade koll på det.

Unga personer reagerar

Bilen det handlar om är en Nissan Micra som hans mamma kört i cirka tio år innan han tog över den.

Pontus har fått flest reaktioner från unga personer som klappar varandra på axlarna och pekar på bilen när han kör förbi.

– Annars är det bara en rolig grej, säger han och skrattar. Det ger bilen en extra charm.

På en rak fråga som han fått tidigare på hur man skulle kunna optimera skylten så hade 007 varit ännu ett snäpp mer iögonfallande.

Har du tänkt tanken någon gång att fixa en personlig skylt?

– Nej, herregud, det har jag verkligen inga behov av. Det viktiga är att bilen fungerar bra.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER