Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Politikern: Skicka ut EU-topparna på åker

Daniel Bernmar, V, kommunalråd i Göteborg, går hårt åt polisen på Twitter inför EU-toppmötet.Foto: PETER FALTPIHL / PRESSBILD
All trafik har från onsdagsmorgonen stängts av på Örgrytevägen mellan Korsvägen och Fabriksgatan.Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON

Kommunalrådet Daniel Bernmar, V, gillar inte att EU-toppmötet påverkar och inskränker livet för vanliga göteborgare de närmsta dagarna. 

Han går hårt åt polisen på Twitter efter uppmaningen att undvika fönster och balkonger:

"Om detta är vad det innebär att ha ett toppmöte är det bättre de ses på någon åker eller bergstopp någonstans" skriver han.

Daniel Bernmar, Vänsterpartiets kommunalråd i Göteborg, är inte nöjd med hur polisen går ut och varnar göteborgarna inför EU-toppmötet. Han tycker att tonläget är för högt och att folk skräms att tro att det kommer att bli kravaller som under toppmötet 2001.

– Polisen säger å ena sidan att det inte föreligger någon större hotbild, samtidigt som de förklarar att det är den största mobiliseringen någonsin. Jag träffar göteborgare som är oroliga att de inte kan gå inne i stan under torsdag och fredag. Då har man överkommunicerat en hotbild, säger Daniel Bernmar.

Bernmar går också hårt åt polisen på Twitter. Han skriver att "situationen verkar vara helt bisarr inför EU-toppmötet. Polisen och Säpo skrämmer upp göteborgare med att staden kommer att vara otillgänglig."

 

LÄS MER: Polisens order - undvik fönster och balkonger

 

"Undvik fönster och balkonger"

Tidigare i veckan gick polisen ut med en uppmaning att boende i Eriksberg ska undvika vistas i fönster och på balkonger under EU-toppmötet. 

– Vi vill inte skrämma upp människor men om det är många nyfikna som står i fönster och på balkonger så kommer det bli mycket svårare för oss att identifiera en eventuell attentatsman i området. Det låter lite drastiskt men vi vill vara trygga med att vi har koll på de människor som vistas i anslutning till mötesområdet. förklarade Håkan Frank, kommunpolis, för SVT Nyheter Väst.

 

LÄS MER: Så påverkas du av EU-toppmötet i Göteborg 

 

"Bättre att de ses på åker eller bergstopp"

Detta är något som upprör Daniel Bernmar. 

– Är det rimligt att överhuvudtaget ha EU-möte i städer om det ska gå till på det här viset? Då är det bättre att ha det någonstans där man inte lamslår Sveriges näst största stad i två dagar och skapar förluster för företagare och kringskär göteborgarnas vardag, säger han.

Bernmar skriver på Twitter: “Om detta är vad det innebär att ha ett toppmöte är det bättre att de ses på någon åker eller bergstopp någonstans. Vanligt folk har de ändå ingenting till övers för. Det enda vi kommer uppleva är avspärrningar."

 

LÄS MER: Stort säkerhetspådrag kring EU:s politikerelit 

 

LÄS MER: Nu stängs trafiken av – kaos att vänta